Μυστικό σημείωμα έστειλαν ο Ασαντ κι ο Αούν στο Νετανιάχου - Η απάντηση του Τελ Αβίβ

Freepen.gr - Ο Σύριος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασάντ χρησιμοποίησε ένα Ευρωπαίο σύνδεσμο για να στείλει μυστικό μήνυμα στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Μια παρόμοια σημείωση ήρθε και από τη Βηρυττό σημείωνει η DebkaFile σε αποκλειστικό της δημοσίευμα.

Οι αποκλειστικές πηγές πληροφοριών της DEBKAfile αναφέρουν ότι αργά την περασμένη εβδομάδα, μια προσωπική σημείωση από τον Bashar Assad παραδόθηκε κρυφά στον πρωθυπουργό Νετανιάχου από έναν Eυρωπαίο ενδιάμεσο. "Ο πόλεμος δεν είναι αυτό που επιδιώκω. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να επικεντρωθώ στην επανένωση της Συρίας και στην ανοικοδόμηση των ερειπίων του πολέμου». Ακολουθεί μια φράση-κλειδί:« Είμαστε ένα κυρίαρχο έθνος. Δε θα παραδώσουμε τα σύνορά μας στον έλεγχο οποιωνδήποτε δυνάμεων εκτός από τη Συρία».

Η φράση αυτή θεωρήθηκε ως διαβεβαίωση από το Σύριο κυβερνήτη ότι οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ που αγωνίζονται στη Συρία δε θα έχουν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν στα σύνορά της με το Ισραήλ και ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του Ισραήλ. Επίσης φέρεται πως ο Ασαντ ενήργησε με δική του πρωτοβουλία για να στείλει αυτό το σημείωμα στην Ιερουσαλήμ.

Την επόμενη μέρα παραδόθηκε στο γραφείο του Νετανιάχου, ένα δεύτερο μυστικό σημείωμα που έφθασε από τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν, φημισμένο σύμμαχο της Χεζμπολάχ. Δεν το έγραψε ο ίδιος αλλά το ανέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Gebran Bassil όπου σημειώνεται πως ο Λίβανος δεν επιτρέπει τη λειτουργία ιρανικών πυραυλικών εργαστασίων στην επικράτειά του. Επίσης το σημείωμα γράφει πως ο Λιβανέζος πρόεδρος πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας.

Ο Netanyahu έδωσε προφανώς την απάντησή του στους δύο προέδρους την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, όταν άνοιξε την εβδομαδιαία συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας: "Δεν αναζητούμε πόλεμο, αλλά θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail