Εισέρχεται στην 5η γενιά! Η Ρωσία παρήγγειλε την πρώτη παρτίδα των Su-57

 © Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σκοπεύει να υπογράψει σύμβαση για μια παρτίδα αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57, δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ όπως αναφέρει το πρακτορείο tass.com.

«Αγοράζουμε αεριωθούμενα αεροσκάφη Su-57 για δοκιμή σε συνθήκες μάχης. Οι δοκιμές του πρώτου σταδίου από το κράτος έχουν τελειώσει», είπε στους δημοσιογράφους. «Φέτος, θα υπογράψουμε ένα συμβόλαιο για την πρώτη παρτίδα 12 μαχητικών αεροσκαφών Su-57 για τις ένοπλες δυνάμεις».

Σύμφωνα με τον Μπόρισοφ, τα δύο πρώτα αεροσκάφη αυτής της παρτίδας μπορούν να τεθούν σε λειτουργία το 2019. Είπε ότι δέκα από τα 12 που κατασκευάστηκαν προηγουμένως υποβάλλονται σε δοκιμές πτήσης.

Όταν ρωτήθηκε για την απόδοση του νέου κινητήρα για το Su-57, απάντησε: "Μέχρι στιγμής, είναι δύσκολο να πούμε κάτι αφού υπήρξε μόνο μία πτήση, όλα φαίνεται να είναι καλά, αλλά ξέρετε ότι είναι μια σειρά από δοκιμές. Πολλές πτήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν. Κατά κανόνα, τέτοιες δοκιμές χρειάζονται δύο ή τρία χρόνια», ανέφερε.

Το Su-57 (PAK FA) πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010. Στις 5 Δεκεμβρίου έκανε την πρώτη πτήση με νέο κινητήρα. Επί του παρόντος, το αεροπλάνο είναι εφοδιασμένο με το λεγόμενο stage-on engine 117C. Ο νέος κινητήρας δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής ονοματιστεί και συμβατικά αναφέρεται ως "μηχανή σταδίου δύο". Αναφέρθηκε τον Αύγουστο του 2017 ότι το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς PAK FA της Ρωσίας είχε λάβει τον σειριακό δείκτη Su-57. Οι πειραματικές εργασίες σχεδιασμού για το πιο προηγμένο αεροσκάφος θα πρέπει να ολοκληρωθούν το 2019 και οι παραδόσεις του στα στρατεύματα θα πρέπει να ξεκινήσουν εκείνην την περίοδο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail