Η Βουλγαρία επιμένει στη θέση της για μη γεωγραφικό προσδιορισμό για τα Σκόπια; Τι είχε δηλώσει ο Μπορίσοφ το 2012

Freepen.gr - «Εναλλακτικές ονομασίες του τύπου "Βόρεια Μακεδονία" είναι απόλυτα απαράδεκτες για μας επειδή τα νοτιοδυτικά τμήματα της Βουλγαρίας συμπεριλαμβάνονται σε παρόμοια ονομασία, από γεωγραφική άποψη. Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει προϋπόθεση για εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Βουλγαρίας», είχε δηλώσει ο Μπόικο Μπορίσοφ το καλοκαίρι του 2012.

Και συνέχιζε:

«Στο πλαίσιο διαφορετικών διαβουλεύσεων που έχουν γίνει μαζί μας στο παρελθόν, συζητήθηκαν διάφορες εκδοχές. Θα επαναλάβω, ότι μια από τις εκδοχές που τέθηκαν υπόψη μου ήταν η ονομασία "Βόρεια Μακεδονία", αν δεν κάνω λάθος. Εγώ είπα, ότι αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε εμείς, επειδή αύριο θα πουν, ότι η πόλη Μπλαγκόεβγραντ (διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιφέρειας στη ΝΔ Βουλγαρία - σ.σ.) είναι "μακεδονική"».

Αυτά είχε δηλώσει ο Μπορίσοφ το 2012. Έκτοτε πέρασαν έξι χρόνια, η θέση της Βουλγαρίας παραμένει η ίδια;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail