«Η πόλη γουστάρει, Δήμαρχο Μπουτάρη» - Για να θυμηθούμε πόσοι τον ψήφισαν το 2010 και το 2014 για πρώτο πολίτη Θεσσαλονίκης

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Γιάννης Μπουτάρης στα χαρτιά είναι Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ωστόσο έχει διαδραματίσει έναν περίεργο ρόλο στην όλη υπόθεση του Σκοπιανού. Θυμίζω στον αναγνώστη το ταξίδι του στη γειτονική χώρα, τις συναντήσεις με την ανώτερη και ανώτατη πολιτική ηγεσία και τη συνέντευξή του σε αυστριακό ΜΜΕ ασκώντας εξωτερική πολιτική σε δηλώσεις, «καλύτερες» των οποίων ούτε ο Ζάεφ δε θα μπορούσε να του γράψει.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε αυτό που είπε και δεν είπε (όπως είπε) ότι πρέπει να αλλάξουμε όνομα στο αεροδρόμιο Μακεδονία διότι έρχονται οι τουρίστες και μπερδεύονται. Βρήκε και το όνομα. Νίκος Γκάλης.

Η κοινωνία είναι εξοργισμένη μαζί του και πιο πολύ από όλους οι Θεσσαλονικείς. Για αυτό με αγάπη θέλω να τους πονέσω λίγο.

Το 2010 με 41,735 ψήφους ο Γιάννης Μπουτάρης έπαιρνε το εισιτήριο για τη δεύτερο Κυριακή με ποσοστό 33,58%. Τη δεύτερη Κυριακή θα καταφέρει να επικρατήσει του Κώστα Γκιουλέκα με 50,16% έναντι 49,84% και 52.174 ψήφους έναντι 51.845.

Πάτηστε στην εικόνα για πλήρη μεγέθυνση.




Το 2014 και με σύνθημα πολλών οπαδών το "Η πόλη Γουστάρει Δήμαρχο Μπουτάρη", θα κόψει πρώτος το νήμα την πρώτη Κυριακή με 47.628 ψήφους και ποσοστό 36,04% αυξάνοντας κατά 6.000 τον αριθμό των ψηφοφόρων του σε σχέση με το 2014.

Τη δεύτερη Κυριακή θα θριαμβεύσει επί του Σταύρου Καλαφάτη με 70.126 ψήφους και ποσοστό 58,11% έναντι 50.542 ψήφων και 41,89% αντίστοιχα. Ενώ σε σχέση με το 2010 θα λάβει περί τις 18.000 περισσότερες ψήφους.



Άραγε ακόμη η πόλη γουστάρει Δήμαρχο Μπουτάρη;

Ήδη γίνεται σχετική κινητοποίηση στο διαδίκτυο για την απομάκρυνσή του. Ωστόσο ο ίδιος δεν κατανοεί ότι πρέπει να παραιτηθεί; Άλλωστε ό,τι ήταν να...προσφέρει, το...προσέφερε. Μας υποχρέωσε!

Ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στα Σκόπια. Λογικά θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail