Αντί να μετρά την οργή του κόσμου, ο Ιερώνυμος μετρά πόσοι Ιεράρχες δεν πήγαν στο Συλλαλητήριο (και χαίρεται)

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Freepen.gr - «Η Ιερά Σύνοδος ξεκαθάρισε την θέση της με μία επιτυχημένη ανακοίνωση» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων συμπληρώνοντας πως «η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα, ούτε παράγωγα. Πρέπει, όμως, με σύνεση με νηφαλιότητα και ομοψυχία να σκεφτούμε τι θα κάνουμε παραπάνω. Αυτό με εκφράζει».

Τι σημαίνει επιτυχημένη ανακοίνωση; Επιτυχημένο είναι πχ ένα τραγούδι. Η ανακοίνωση ποια επιτυχία επέφερε;

Μια φορά πάντως η δική του αποστολή να κόψει τον αέρα του Συλλαλητηρίου δεν κρίνεται ως επιτυχημένη.

Κι αντί ο Αρχιεπίσκοπος να κάνει την αυτοκριτική του, μετρά πόσοι δεν πήγαν στο Συλλαλητήριο. Στην παρατήρηση δε δημοσιογράφων πως ήταν πολλοί ιεράρχες στο συλλαλητήριο, ο Αρχιεπίσκοπος ρώτησε αν τους μέτρησαν, για να απαντήσει μετά με νόημα «απ' τους 82;», όταν του είπαν πως ήταν 9.

Ότι η εξέδρα ήταν γεμάτη κληρικούς και πως ο π. Ανδρέας από την Κρήτη υπήρξε ένας από τους βασικούς ομιλητές που μίλησε στις καρδιές του κόσμου, δεν το πρόσεξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail