Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ή Σκοπίων; Μπουτάρης: Το σύνθημα η Μακεδονία είναι ελληνική είναι επιθετικό. Σε εμάς ανήκει το 50%

Freepen.gr - «Το σύνθημα η Μακεδονία είναι ελληνική είναι επιθετικό. Το 50% ανήκει σε εμάς το 30% στα Σκόπια και το υπόλοιπο στην Βουλγαρία. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των αρχηγών όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως που άφησαν να καλλιεργηθεί επί δεκαετίες το αίσθημα ανασφάλειας στη χώρα μας» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμαρχος έκανε επίσης ένα γενναίο κούρεμα όσον αφορά τον αριθμό του κόσμου:

«Ο κόσμος ήταν όντως πολύς εχθές στο συλλαλητήριο και σε αυτό βοήθησε και ο καιρός. Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι πως η αστυνομία βγάζει ένα νούμερο κοντά στις 100.000 οι εφημερίδες δίνουν έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο κοντά στις 300.000 -400.000 το οποίο δεν υπάρχει. Προσωπική μου άποψη είναι πως εχθές στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 150.000 άτομα»

 «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα».  εκτιμά ο δύο φορές Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ δοκίμασε να χρωματίσει πολιτικά το Συλλαλητήριο: 

«Ο πυρήνας της οργάνωσης εχθές ήταν ακροδεξιοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες ακροδεξιοί. Εχθές είδα μία κατάσταση παρέλασης»

Ούτε όμως ο παλμός και η ψυχή που έδειξε ο κόσμος του άρεσε: «Ο εθνικός παλμός ο οποίος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την κατάσταση. Μετά από 20 χρόνια που υφίσταται το πρόβλημα φαίνεται πως δε μάθαμε τίποτα, όπως και με το Κυπριακό υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο διαιωνίζεται. Όταν κάνεις μία διαπραγμάτευση δεν κοιτάς μόνο να επιβάλεις την άποψή σου στον απέναντι αλλά κοιτάζεις να ενημερώσεις και τον κόσμο. Αυτούς όλους που νομίζουν ότι αυτό το κράτος είναι ανύπαρκτο και δεν έχει ιστορία, το οποίο είναι δικό τους πρόβλημα. Αλλά εμείς αντί να κοιτάξουμε να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν την ταυτότητα τους χαρακτηρίζουμε άχρηστους και τους πετάμε στην γωνία, τους προσβάλλουμε και εμείς».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail