Μετά τα MiG, το Βελιγράδι στοχεύει σε ρωσικά ελικόπτερα και έχει ακόμη η λίστα για τα ψώνια

Freepen.gr - Η Σερβία διαπραγματεύεται την αγορά στρατιωτικών ελικοπτέρων από τη Ρωσία, ως μέρος μιας παράδοσης όπλων που έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις εντάσεις στα Βαλκάνια και την επιρροή της Μόσχας στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε την Πέμπτη στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας ότι το «υψηλό επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών συμφωνήθηκε μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα.

Ο Βούλιν δήλωσε ότι η Σερβία επιθυμεί να αγοράσει έξι ελικόπτερα ΜΙ-17, καθώς επίσης και να προχωρήσει σε μια γενική επισκευή τους, κάτι που θα σημάνει την παρουσία Ρώσων στρατιωτικών  στην περιοχή.

Είπε ότι οι στενοί στρατιωτικοί και άλλοι δεσμοί με τη Ρωσία "έχουν αλλάξει σημαντικά και έχουν ενισχύσει" τη θέση της Σερβίας διεθνώς.

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο Οκτώβριο, η σερβική αεροπορία παρέλαβε έξι μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 από τη Ρωσία, η οποία έχει επίσης υποσχεθεί την παράδοση 30 αρμάτων μάχης και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων στη Σερβία.

Εκτός από αυτό, η Σερβία και η Ρωσία συζητούν για τις προμήθειες των πυραυλικών συστημάτων Buk-M1 και Buk-M2. Επίσης, το Βελιγράδι διαπραγματεύεται την παράδοση έξι επιπλέον MiG-29 και ενδεχομένως αντι-αεροπορικών συστημάτων S-300 από τη Λευκορωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail