«Πήρα δηλητήριο για να μην ατιμαστώ, αλλά έζησα κι έχασα το μωρό μου. Έτρεχα μια μέρα και μια νύχτα για να γλυτώσω»

Freepen.gr - Μια γυναίκα που πέρασε τρία χρόνια ως σκλάβα του ISIS και ένα κορίτσι που ήταν μόλις πέντε ετών βρέθηκαν σε αιχμαλωσία από την οργάνωση αλλά είχαν ωστόσο την τύχη να είναι από τις λίγες που βρήκαν το δρόμο της επιστροφής όπως αναφέρει το Russia Today.

Η Samiyah ήταν έγκυος όταν οι μαχητές της ISIS κατέλαβαν το χωριό της το 2014. Μετά από τρία πικρά χρόνια σκλαβιάς στο Deir ez-Zor κατάφερε να διαφύγει και γυρίσει σπίτι της μόλις πριν 3 εβδομάδες.

Ο Murad Gazdiev της RT ταξίδεψε στη βόρεια ιρακινή συνοικία Dohuk, όπου η πρώην αιχμάλωτη ζει μαζί με τη μητέρα του. Του είπε για την απελπισία της, όταν κατελήφθη το χωριό, κι έπιασαν το σύζυγό της και σχεδόν όλη την οικογένειά της. Για να ξεφύγει από τη μοίρα της, επέλεξε να πάρει δηλητήριο. Αν και δεν αποδείχτηκε αρκετό για να την σκοτώσει, ήταν μοιραίο για το αγέννητο παιδί της.

"Ήμουν μόνη με τη μητέρα μου. Έτσι, πήρα δηλητήριο, αποφάσισα ότι ήταν καλύτερα να πεθάνω. Όταν με έπιασαν, νόμιζα ότι από τότε που η οικογένειά μου, ο σύζυγός μου και το σπίτι μου είχαν φύγει, θα ήταν καλύτερο να πεθάνβ ".

Σύντομα, η Samiyah εντάχθηκε στις περίπου 3.000 γυναίκες και κορίτσια Yazidi, που μετατράπηκαν σε ερωτικές σκλάβες και υφίστατο καθημερινούς βιασμούς.

"Οι άνδρες μας προσέφεραν ως δώρα. Τα βράδια, συναντιόντουσαν και αντάλλαζαν τις γυναίκες για να διασκεδάσουν μαζί μας", θυμάται η Samiyah.

Τελικά κατάφερε να διαφύγει ότι κατά τη διάρκεια μιας από τις βομβιστικές επιθέσεις, έσπασε το παράθυρο του κελιού της. Διηγείται ότι έτρεξε για "μια μέρα και μια νύχτα" πριν μια τοπική οικογένεια την υποδεχθεί και της πει που θα έβρισκε τις  κουρδικές μονάδες YPG.

+ + + 

Η Ίνα είναι τώρα εννέα ετών και η μητέρα της βρέθηκε σε κατάσταση απόλυτης απόγνωσης όταν όλα τα μέλη της οικογένειάς της είτε χάθηκαν είτε εξαφανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένης της κόρης της που τότε ήταν 5 ετών.

«Ήταν απερίγραπτο για μένα. Η ζωή μετατράπηκε σε ατέλειωτες ταλαιπωρίες, δάκρυα και πείνα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παρά να κλαίω», είπε στην RT.

Παρ 'όλα αυτά, δεν εγκατέλειψε την ελπίδα να βρει το παιδί της. Δημοσίευσε τη φωτογραφία του κοριτσιού στο Facebook και όλα άλλαξαν τη νύχτα όταν κάποιος ήλθε σε επαφή με τους συγγενείς της, αναφέροντας ότι είδαν την Ίνα.

Προκειμένου να επανενωθεί με την κόρη της, έπρεπε πρώτα να συγκεντρώσει 10.000 δολάρια, ένα λύτρο που ζητούσαν οι διακινητές ανθρώπων.

"Ο πωλητής ήταν στην Τουρκία, αλλά είπε ότι θα την παραδώσει στη Βαγδάτη. Πληρώσαμε περισσότερα από 10.000 δολάρια ", δήλωσε στην RT. Μετά από τέσσερα χρόνια εξαφάνισης η Ίνα δεν αναγνώρισε αρχικά τη μητέρα της. Το παιδί φαίνεται ευτυχισμένο, αλλά αναμφισβήτητα θα τον πάρει λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί σε μια κανονική ζωή μετά από όλα αυτά που έχει περάσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail