Μετά τα F-35, η Τουρκία ενδιαφέρεται για μαχητικά αεροσκάφη από το...Πακιστάν

Freepen.gr - O Υπουργός Άμυνας του Πακιστάν, Rana Tanveer Hussain δήλωσε ότι η Τουρκία εξετάζει JF-17 μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Ανατολή ο Πακιστανός υπουργός σημείωσε ότι:

«Εξετάζουν αυτό το αεροσκάφος [JF-17], επειδή ξέρουν λεπτομερώς για αυτό. Στο μέλλον, ας ελπίσουμε [για την προμήθεια]»

Το PAC JF-17 Thunder είναι ένα ελαφρύ, μονοκινητήριο, πολλαπλών ρόλων αεροσκάφος που αναπτύχθηκε από κοινού από την Pakistan Aeronautical Complex (PAC) και την Chengdu Aircraft Corporation (CAC) της Κίνας. Το JF-17 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αεροπορική αναγνώριση, επίθεση εδάφους και αναχαίτιση αεροσκαφών. 

"Η Τουρκία θα προμηθευτεί 52 εκπαιδευτικά αεροσκάφη Super Mushshak από το Πακιστάν. Αυτό το αεροσκάφος είναι πολύ δημοφιλές σε άλλες χώρες του κόσμου. Πολλές χώρες [χρησιμοποιούν] αυτό το αεροσκάφος και το εξάγουμε», είπε ο Hussain.

Ο Tanveer Hussain πραγματοποίησε επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία για να αναθεωρήσει τα διμερή αμυντικά προγράμματα μεταξύ των δύο εθνών καθώς το Πακιστάν ενδιαφέρεται για την αγορά ελικοπτέρων Τ-129 ΑΤΑΚ και πολεμικά πλοία από τη γειτονική χώρα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail