Ο χειρότερος εφιάλτης της Φώφης Γενηματά έγινε πράξη χθες βράδυ - Ανατροπή στο κόμμα δίχως όνομα

Του Στρατή Μαζίδη

Η Φώφη Γενημάτα από χθες βράδυ πανηγυρίζει το 42,50% που έλαβε στη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού ενός κόμματος το οποίο...δεν υπάρχει. Ωστόσο τα πανηγύρια πρέπει να ήταν μόνο για τις κάμερες, το twitter και το facebook.

Η κ. Γενηματά με το 42,50% έπιασε το ταβάνι της. Μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει, όπως επίσης το ΠΑΣΟΚ με όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιεί μέχρι το 6% μπορεί να αγγίξει και όσο είναι στη ζωή ψηφοφόροι του Ανδρέα και του πατέρα της.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήλπιζε να "καθάριζε" από χθες την εκλογή της. Βέβαια το τι θα ακολουθούσε την επόμενη ημέρα απέναντι σε άλλους συνυποψηφίους οι οποίοι αμφισβήτησαν με την κάθοδό τους τη μέχρι στιγμής πορεία της, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Στο δεύτερο γύρο τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Ας ρωτήσει για αυτό το Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και μια σειρά πρώην δημάρχων / αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχαν άνετο προβάδισμα την πρώτη Κυριακή αλλά έκοβαν το νήμα δεύτεροι στην τελική αναμέτρηση.

Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν επαναληπτική φάση, έχει αποδειχθεί ότι ο πρώτος της πρώτης εκλογικής διαδικασίας έχει απεναντί του όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι μοιράζονται κατά τέτοιο τρόπο στη δεύτερη ψηφοφορία ώστε να οδηγούν σε ανατροπές.

Έχω την αίσθηση πως αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί και τώρα. Η κ. Γενηματά, που αν λεγόταν πχ Κολοκυθοπούλου, δε θα τη γνώριζε κανείς, έχει εξαντλήσει τα όριά της για αυτό καιγόταν να πετύχει την εκλογή της από χθες.

Επίσης έχει κριθεί και ως αρχηγός. Μπορεί να κράτησε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή αλλά έδειξε ότι αδυνατεί να δώσει ύψος στο αεροσκάφος. Το ΠΑΣΟΚ όσα ονόματα κι αλλάξει, υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο ως παρακολούθημα μπορεί να μετάσχει σε κυβερνήσεις.

Ο Ανδρουλάκης από την άλλη έχει μια σχετικά θετική παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο έχοντας αρκετές φορές στριμώξει την Τουρκία για μια σειρά θεμάτων, όταν πχ η Φώφη αποδέχεται τα όσα κατά καιρούς δηλώνει ο εκ Ποταμιού όψιμος πασόκος, κ. Ιλχάν Αχμέτ. Μπορεί να έχει άλλα βάρη ίσως (κομματική πορεία επί Βενιζέλου), αλλά δεν κουβαλά κυβερνητική - θεσμική φθορά την οποία θα αναγνώριζε αρκετός κόσμος.

Η Φώφη κουβαλά όλη τη φθορά του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης όχι. Θα μου προξενήσει μεγάλη εντύπωση αν οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν στηρίξουν με κάποιο τρόπο τον Ανδρουλάκη.

Σε κάθε περίπτωση αν οι βολεμένοι του ΠΑΣΟΚ θέλουν να έχουν μέλλον, τότε πρέπει να εκλεγεί η Φώφη. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει μια ελπίδα για το μέλλον, τότε πρέπει να εκλεγεί ο Ανδρουλάκης όχι ως πρόσωπο αλλά ως ο δεύτερος. Αν και το καλύτερο θα είναι να ξεμπερδέψουμε κάποια στιγμή με το ΠΑΣΟΚ μια για πάντα όπως και με όλα τα σημερινά κόμματα.

Πάντως μου κάνει εντύπωση η χαρά του Ελληνα να ψηφίζει ακόμη κι αν πληρώνει για αυτό. Να ήξερε τουλάχιστον και τι να ψηφίσει, θα είχαμε γλυτώσει πολλά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail