Από τον Παράδεισο στην κόλαση, όσο μια πτήση μέχρι το Χονγκ Κονγκ

Του Στρατή Μαζίδη

Αθώα ή ένοχη η 19χρονη κοπέλα που βρέθηκε σε μικρή ηλικία να απολαμβάνει μια άλλη ζωή με ταξίδια και ξενοδοχεία; Κανείς δεν ξέρει. Μια φορά πάντως τόσο αθώα υπό την έννοια της άβγαλτης ώστε κατέληξε να περιφέρεται με τα μάτια δεμένα ως ένοχη περιμένοντας πλέον το τι ξημερώνει αύριο πίσω τα σίδερα ενός κελιού.

Πώς να είναι άραγε τη μια μέρα να απολαμβάνεις την πολυτέλεια ενός ακριβού ξενοδοχείου και την επομένη να είσαι στριμωγμένη σε ένα κελί κάπου στην Κίνα;

Ο συνήγορος της οικογένειας αναφέρει ότι η μικρή ακόμη βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και δεν έχει αντιληφθεί που ακριβώς έχει μπλέξει και τι την περιμένει.

Διάβασα πολλά σχόλια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι μια. Γονιός σημαίνει καπετάνιος στη γέφυρα επί 24ωρου βάσεως με θυελλώδεις καιρικές συνθήκες. Όταν το παιδί σου βρίσκεται κάπου στην Αφρική αντί για την Καλαμάτα ή όπου αλλού έπρεπε να είναι, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Δυστυχώς στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, του ίντερνετ, του facebook και του instagram, τα κυκλώματα βρίσκουν πανεύκολα πιθανά υποψήφια αναλώσιμα θύματα να τους κάνουν τη δουλειά. Κι όσοι δεν το έχουν υπόψη, αξίζει να αναζητήσουν τη σειρά ντοκιμαντέρ "Banged Up Abroad" και το πως βρίσκονταν μπλεγμένοι σε διάφορες χώρες ορισμένοι άνθρωποι άλλοτε γνωρίζοντας κι άλλοτε όχι.

Αν η κοπέλα νομίζει ότι είναι φυσιολογικό να κάνει ξαφνικά καινούριες παρέες, να κερδίζει σε διαγωνισμούς ταξιδίων και να μη γνωρίζει τι κουβαλά πάνω της πιστεύοντας πως δεν πρέπει να ανοίξει το...κουτί με τα σιροπιαστά για να καλοπιάσει τους Κινέζους που ενθουσιάστηκαν μαζί της σύμφωνα με το zougla.gr, τότε θα έχει πολλά πράγματα να σκεφτεί και να αναθεωρήσει. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα έχει άπλετο χρόνο για αυτό.

Σε μια υπόθεση όπου όλα φαντάζουν πιθανά, η μοναδική σταθερά είναι πως η επιπολαιότητα και το νεανικό της ηλικίας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail