Ξεκίνησε ο πόλεμος Ιράκ - Κούρδων. Έξω από το Κιρκούκ ο ιρακινός στρατός - Καρφί Κούρδων για ΗΠΑ

Iraqi forces drive towards Kurdish peshmerga positions on October 15, 2017, on the southern outskirts of Kirkuk. (Photo by AFP)
Freepen.gr - Οι ιρακινές δυνάμεις δηλώνουν ότι έχουν πάρει τον έλεγχο «τεράστιων περιοχών» του Kirkuk μετά από συγκρούσεις με τις δυνάμεις των Κούρδων Peshmerga που κατείχαν την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή στο Hashid Al Shaabi.

Η κίνηση ανακοινώθηκε μέσω της ιρακινής κρατικής τηλεόρασης νωρίς τη Δευτέρα, σύντομα μετά από αναφορές προώθησης κυβερνητικών δυνάμεων σε στρατηγικές τοποθεσίες όπως αεροδρόμια και αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται δυτικά της πόλης.

Σύμφωνα με τους Κούρδους και Ιρακινούς αξιωματούχους, σημειώνονται εχθροπραξίες στα νότια της πόλης. Ένας Κούρδος αξιωματικός ασφαλείας αρνείται ότι οι ιρακινές δυνάμεις ήταν σε θέση να πλησιάσουν την πόλη ή να πάρουν έδαφος από τους Κουρδικούς μαχητές Peshmerga.

Η τηλεόραση ανακοίνωσε ανέφερε ότι οι εντολές του στρατού "να επιβάλουν ασφάλεια στο Κιρκούκ σε συνεργασία με τον πληθυσμό και τους Πεσμέργκα" δόθηκαν από τον πρωθυπουργό του Ιράκ Haider al-Abadi.

Η Βαγδάτη από την πλευρά της υποστηρίζει ότι πολλοί μαχητές του PKK έχουν περάσει τα σύνορα και μάχονται στο πλευρό των Κούρδων.

Ακολουθεί φωτογραφία από το πρακτορείο Rudaw των συμπλοκών στο Hashid Al Shaabi και η ανακοίνωση του Κουρδικού Συμβουλίο Ασφαλείας με ιδιαίτερη αναφορά στα αμερικανικά όπλα των ιρακινών δυνάμεων.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail