Όσο ο Γιακουμής θα ξεζουμίζεται για να κάθεται η Σουλάρα από τα 42 της και να εισπράττει μισθό στο πρωτόκολο ο Μητσάκος, αντίο ζωή!

webandi - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Βρισκόμαστε πλέον στο τέλος του 2017. Σε λίγους μήνες κλείνουν 8 χρόνια στα μνημόνια και 11 σε καθεστώς οικονομικής κρίσης. Θεωρητικά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τόσα πολλά αλλά τελικά όλα παρέμειναν ίδια, όσον αφορά τους εκλεκτούς.

Και ποιοι είναι οι εκλεκτοί σε αυτήν τη χώρα; Οι συνταξιούχοι με 20 χρόνια δουλειάς και οι διορισμένοι κομματικοί στρατοί. 

Πχ ο 42χρονος Γιακουμής ασκεί εδώ και 17 χρόνια ελεύθερο επάγγελμα και εισπράττει Χ ποσό το μήνα. από αυτό όμως πρέπει να αφαιρέσει εισφορές, φόρο, τέλος επιτηδεύματος, προκαταβολή φόρου και είναι ζήτημα αν του μένει κάτι.

Η 42χρονη Σουλάρα (παράδειγμα από παλαιότερο κείμενό μας) βγήκε στη σύνταξη μετά από 20 χρόνια στα σώματα ασφαλείας. Βολικός ο νόμος και οι ρυθμίσεις, εισπράττει και αυτή το ίδιο Χ ποσό και απολαμβάνει τη ζωή.

Ο 42χρονος Μήτσος χτυπά κάτι σφραγίδες στο πρωτόκολο σε μια κάποια υπηρεσία όπου διορίστηκε πριν 20 χρόνια γιατί είχε έναν μπάρμπα πασόκο και τον τρούπωσε. Εισπράττει και αυτός το ίδιο Χ ποσό.

Τρεις συνομήλικοι άνθρωποι με ίδιο εισόδημα αντιμετωπίζονται διαφορετικά οικονομικά από το κράτος. Και τι θα έλεγε η λογική; Πως το κράτος ευνοεί το Γιακούμη και όχι τη Σουλάρα που γουστάρει να κάθεται. Αμ δε! Το Γιακούμη ξεζουμίζει για να αράζει στο εξοχικό 3 μήνες το καλοκαίρι η Σουλάρα και να μετρά 90 μπάνια.

Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Τα δανεικά των ξένων, όπως άπειρες φορές έχουμε διαβάσει, έρχονται και φεύγουν αμέσως για να ανακυκλώσουν τα παλιά δανεικά. Άρα τα έξοδα του κράτους καλύπτονται από τη φορολογία. Άρα κάποιοι ζουν προνομιακά με το αίμα κάποιων άλλων. Όσο θα συνεχίζεται αυτό, δεν πρόκειται να ξημερώσει στην Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail