Τα ΜΑΤ πλακώνουν στο ξύλο τους Κούρδους έξω από την τουρκική πρεσβεία για τον Οτσαλάν, η Ελλάδα επιμένει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

- Κούρδοι συγκρούονται με την αστυνομία έξω από την τουρκική πρεσβεία ζητώντας πληροφορίες για τον Οτσαλάν

- H ελληνική ηγεσία δε σταματάει να τονίζει την αναγκαίοτητα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας

Μελίνα Κονταξή

Οι Κούρδοι δεν σταματούν να καταγγέλλουν την Τουρκία και να αγωνίζονται για τα δίκαια τους ενώ η ελληνική ηγεσία από την άλλη περιορίζεται στο να επαναλαμβάνει την σπουδαιότητα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.



Δε διεκδικούμε, δεν καταγγελλούμε, δεν αγωνιζόμαστε αλλά εννοείται ότι μας φταίνε άλλο. Οι Κούρδοι θα αποκτήσουν κράτος γιατί παρά τους πουλημένους ηγέτες τους, κάτι που έχουμε κοινό, θυμούνται ότι είναι έθνος ενώ εμείς το ξεχάσαμε.

Ξεχάσαμε πως ο λόγος που επιβιώσαμε τόσα χρόνια παρά την απουσία ηγεσίας ήταν η συλλογική μνήμη αυτή που μας έκανε να επιβιώσουμε κατά την τουρκοκρατία, να εχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε ένα κράτος, να συντρίψουμε τους Ιταλούς στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, αυτή που μας έκανε το 50 να βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο για την Κύπρο.

Λαός χωρίς ηγέτες μπορεί να επιβιώσει αν ξέρει ποιος είναι λαός. Χωρίς μνήμη είναι καταδικασμένος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail