Η φούσκα των ομολόγων έτοιμη να σκάσει - Στο 327% το χρέος προς το διεθνές ΑΕΠ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων Phoenix Capital στην τελευταία της έκθεση όσον αφορά την πορεία και την αποπληρωμή των ομολόγων μετά το 2007 και τους υποκρυπτόμενους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία.

Από το 2007 έως σήμερα έχουν εκδοθεί περί τα $ 68 δις ομόλογα πάνω σε εκτιμήσεις ότι τα επιτόκια θα κυμαίνονται σε μηδενικά επίπεδα.

Η P.C. θέτει ωστόσο το σοβαρό ερώτημα του τι θα συμβεί όταν οι αποδόσεις των ομολόγων αυτών θα πάρουν ανοδική πορεία ούτως ώστε να χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια για την αποπληρωμή τους που όμως θα είναι δύσκολο να βρεθούν.

Και όλα αυτά ενώ το 2017 το παγκόσμιο χρέος άγγιξε τα επίπεδα των $ 217 τρις ήτοι 327% επί του παγκοσμίου ΑΕΠ.

Τέλος η P.C. ασκεί οξύτατη κριτική και στους εκάστοτε επικεφαλής και αξιωματούχους των κεντρικών τραπεζών οι οποίοι ενώ θητεύουν τα βλέπουν όλα ρόδινα ή δίχως ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας, και διαρκώς διαψεύδονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail