Το ΜΠΑΜ στα Βαλκάνια θέλει το Βελιγράδι και συζητά για S-300

φωτο από southfront.org
Freepen.gr - Μια πολύ σημαντική είδηση μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti σύμφωνα με την οποία Βελιγράδι και Μόσχα συζητούν την πιθανότητα να αποκτήσει η Σερβία το προηγμένο σύστημα συστοιχιών πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας τύπου S-300.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας επί θεμάτων στρατιωτική και τεχνικής συνεργασίας Dmitri Sugayef δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης που πραγματοποιείται στην Μόσχα:

«Αυτήν την στιγμή οι Σέρβοι εταίροι μας εκδηλώνουν ενδιαφέρον να αγοράσουν συστοιχίες S-300. Το ζήτημα εξετάζεται» 

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια στρατιωτική δραστηριότητα από πλευράς του Βελιγραδίου τόσο όσον αφορά την τόνωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με προηγμένα όπλα προς εξαγωγή όσο και με την ενίσχυση των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ζήτημα των S-300 για τη Σερβία είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα πριν λίγους μήνες ωστόσο επισημαινόταν το σημαντικό ζήτημα του κόστους απόκτησής τους όσον αφορά το Βελιγράδι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail