Καταιγιστικές εξελίξεις - Θρίαμβος κόντρα σε ΗΠΑ και τρομοκράτες, οι Σύριοι και η Χεζμπολάχ έφτασαν στα σύνορα με το Ιράκ

Freepen.gr - Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ο Συριακός Αραβικός Στρατός, η Χεζμπολάχ και συμμαχικά ιρακινά παραστρατιωτικά στρατεύματα έφτασαν μέσα από την έρημο της Χομς για πρώτη φορά μετά από το 2014 στα σύνορα με το Ιράκ σπάζοντας έτσι την πρώτη γραμμή ανάμεσα στους τρομοκράτες που εδρεύουν στην περιοχή Al-Tanf και τους τρομοκράτες της ISIS στην επαρχία του Ντέιρ Εζόρ.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία καθώς ο Συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν να αντιμετωπίσουν την αμερικανική αεροπορία και τους τρομοκράτες του Νέου Συριακού Στρατού αλλά προέλασαν μέχρι τα σύνορα και κατάφεραν να συνδεθούν με την ιρακινή φρουρά.


Η είδηση επιβεβαιώθηκε πριν λίγο τόσο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας όσο και από τη Χεζμπολάχ.

Επί της ουσίας αυτή η εξέλιξη ανοίγει και πάλι τη σύνδεση της Δαμασκού και της Βαγδάτης.

Επιπλέον, όπως τονίζει και το αραβικό almasdarnews, η Χεζμπολάχ μπορεί τώρα να εφοδιαστεί με όπλα από την Τεχεράνη μέσω μιας πολύ σημαντικής χερσαίας διαδρομής αντί περίπλοκων αερομεταφορών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail