Ταυτοτικός αυτοπροσδιορισμός ανθρώπων ελληνικών


Βάσια Ζαριφοπούλου • Νίκος Γεωργαντζάς
·
Ελληνίς ή ΄Ελλην είναι ο άνθρωπος που δημιουργεί, ευδαιμονεί και ευημερεί οικονομικά εντός της κυρίαρχης ελληνικής πολιτείας εν Ἐλευθερία, ήτοι του πανδήμου των πραγματικών εντολέων-πολιτών της που, συντεταγμένοι νόμιμα σε τοπικούς δήμους, ασκούν τα ανθρωποκεντρικά και κοινωνιοκεντρικά, δεοντολογικά, ηθικά και πολιτικά ιδανικά της πολιτείας, έναντι των πρόσκαιρων αξιών και αρχών, διαρκώς μεταβαλλομένων κατά το δοκούν. Στα διαχρονικά αμετάβλητα ιδανικά της πολιτείας θεμελιώνονται:
·
α΄) η οικολογική διάρθρωση ή δομή λήψης των από κοινού αποφάσεων της πολιτείας, η πολιτειακή δηλαδή δομή που δεσπόζει φωτεινή, από τα ενεργειακά κβάντα των κυττάρων και του DNA μας, έως τους γαλαξίες του σύμπαντος κόσμου, όπου:
·
β΄) όποιος άνθρωπος άρχει άλλων ανθρώπων, ταυτόχρονα άρχεται από κοινού, από τους ανθρώπους επί των οποίων άρχει.
·
Με την από κοινού δημιουργία των δύο αυτών συνθηκών, α΄ και β΄, η ελληνική πολιτεία αναδύεται αφ' εαυτής, λειτουργώντας οικολογικά, μέσω των από κοινού ελέγχου και ευθύνης των εντολέων-πολιτών της, ταυτόχρονα καταργώντας κάθε μορφή αφύσικης εξουσίας και ισχύος. Διότι το χάλκευμα της αφύσικης εξουσίας και ισχύος δόλια διαιρεί τους γεννημένους κυρίαρχους ανθρώπους σε εξουσιαστές και εξουσιαζομένους.
·
‘Politeia in person’ is put out, in the english language for now. Here is the complete citation:
·
Georgantzas NC and Zarifopoulou V. 2017. Politeia in person: a civic Eros cookbook for human beings’ economic prosperity. Saarbrücken, Deutschland/Germany: LAP LAMBERT Academic Publishing, 448 pgs, ISBN: 978-3-330-31745-1, https://tinyurl.com/k83yxfg.
·
Απόλαυσέ το!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail