Κοντά σε ιστορική συμφωνία Συρίας-Ιορδανίας για το άνοιγμα των συνόρων


Freepen.gr - Η Συρία και η Ιορδανία έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Ρωσίας για να ανοίξουν εκ νέου τη διέλευση των συνόρων στο Nassib, σύμφωνα με το Al-Masdar που επικαλείται στρατιωτική πηγή.

Εάν οι συνομιλίες στεφθούν με επιτυχία, τότε οι δυνάμεις των ανταρτών στο Nassib θα υποχρεωθούν να αποσυρθούν από την περιοχή από τους Ιορδανούς εταίρους τους.

Η επαναλειτουργία της διέλευσης των συνόρων στο πέρασμα του Nassib θα είχε θετικό αντίκτυπο στην τεταμένη οικονομία της Συρίας, καθώς και οι δύο χώρες υπήρξαν κάποτε βασικοί εμπορικοί εταίροι στην περιοχή.

Ενώ οι δύο κυβερνήσεις συζητούν την οικονομική προσέγγιση, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΑ) συνέχισε την επίθεσή του στην Νταράα προκειμένου να εκδιώξει τους επανέλαβε την επίθεσή του στο σημερινό Δουκάτο, στοχεύοντας στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της επαρχίας, προκειμένου να απελάσει τις δυνάμεις των ισλαμιστών από την περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail