Ξαναπάτησε στη Ράκκα ο Συριακός Στρατός - Απελευθέρωσε ήδη τα πρώτα χωριά - Κλειδί η απειλή του Πούτιν;

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός μπήκε ξανά στην επαρχία της Ράκκα για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια από το βορρά και 1 χρόνο μετά την αποτυχημένη επιχείρηση της Τάμπκα.

Οι δυνάμεις του Τίγρη μαζί με ένοπλες ομάδες τοπικών φυλών απελευθέρωσαν το πρωί της Τρίτης τα χωριά Biir Sab, Al-Tarqawi, Al-Salihyah, Anz Bo Kardi, Khirbet Muhssen και Khirbet Hassan.

Με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα T-72 και BMP-1 κινούνται νότια με σκοπό να φτάσουν έξω από την Τάμπκα.

Όπως εκτιμά το αραβικό almasdarnews η σημερινή πρόοδος πιθανότατα θα αναγκάσει το ISIS να εγκαταλείψει τον οδικό άξονα Χανασέρ - Χαλέπι, όπου είχαν ισχυρή παρουσία κι έχοντας προσπαθήσει αρκετές φορές στο παρελθόν δίχως επιτυχία να αποκόψουν τη μοναδική αυτή οδό τροφοδοσίας του Χαλεπίου.

Το ISIS έχει πλέον ουσιαστικά εκδιωχθεί από το Χαλέπι και πλέον δέχεται πια ισχυρές πιέσεις στο άλλοτε πανίσχυρο προπύργιό του, την επαρχία της Ράκκα.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η απειλή της Μόσχας προ ολίγων ημέρων πως όποιος τρομοκράτης διανοηθεί να εγκαταλείψει τη Ράκκα κινούμενος προς την Παλμύρα θα εξουδετερωθεί, να ήταν κι ένα βήμα το οποίο θα καθυστερήσει την επιχείρηση των κουρδικών SDF ώστε και οι Σύριοι να εξαντλήσουν την όποια πιθανότητα να φτάσουν και αυτοί στην υπό πολιορκία πόλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail