Οι μπράβοι του Ερντογάν ξεμάλλιασαν κυριολεκτικά γυναίκα μέσα σε κλούβα και χόρευαν με τραγούδια γενίτσαρων!

Freepen.gr - Η Bergül Varan (φωτο), ένα από τα 14 άτομα που κρατήθηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής στο Πολιτιστικό Κέντρο Okmeydanı İdil στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Μαΐου, δήλωσε ότι αυτή και οι φίλοι της υπέστησαν βαριές πράξεις βασανιστηρίων και ότι Τούρκοι αστυνομικοί την ξεμάλλιασαν κυριολεκτικά ενώ τελούσε υπό κράτηση, όπως μεταδίδει το turkishminute.com.

Τα 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της αριστερής ομάδας Grup Yorum, που synel;hfuhsan στις 30 Μαΐου, παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο την περασμένη Τρίτη. Το δικαστήριο αποφάσισε την περαιτέρω κράτηση των τεσσάρων ενώ 10 άλλοι απελευθερώθηκαν.

Η Varan είναι μεταξύ αυτών που αφέθησαν ελεύθεροι.

Το δικηγορικό γραφείο Χάλκιν σε δήλωση του στο Twitter την Τρίτη αναφέρει ότι οι κρατούμενοι υπέστησαν κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό την αστυνομική επιμέλεια διαμοιράζοντας την παραπάνω φωτογραφία που δείχνει καθαρά πως η Varan κυριολεκτικά ξεμαλλιάστηκε!

Μιλώντας στην ιστοσελίδα ειδήσεων artigerçek την Τρίτη, η Varan είπε ότι αυτή και οι φίλοι της υπέστησαν σε βαριά βασανιστήρια ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση:

"Μας οδήγησαν σε μια κλούβα της αστυνομίας μετά την επιδρομή στο κέντρο πολιτισμού. Μας έκανε να περιμένουμε εκεί για δύο έως τρεις ώρες. Τα βασανιστήρια άρχισαν εκεί. Ήταν προετοιμασμένοι για να μας βασανίσουν. Ήταν σαν να ακολουθούσαν μια ειδική μέθοδο τραβώντας τα μαλλιά μου. Κράτησαν τα μαλλιά μου, τα έστριψαν και τα ξερίζωσαν από το κεφάλι μου! Μετά χόρευαν με τα μαλλιά μου στα χέρια τους ακούγοντας οθωμανική τραγούδια γενίτσαρων¨.

Η Bergül Varan είπε ότι κρατήθηκε για οκτώ ημέρες μέχρι να επουλωθεί η ουλή στο κεφάλι της, προσθέτοντας ότι και οι άλλοι φίλοι της υποβλήθηκαν σε βαριά βασανιστήρια ενώ ήταν υπό κράτηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail