«Η Κίνα πρέπει να αναλάβει στρατιωτική δράση ενάντια στο σύστημα THAAD στη Νότια Κορέα!»

Το σύστημα THAAD στη Gyeongsangbuk-do
Freepen.gr - Η Κίνα θα πρέπει να λάβει στρατιωτικά αντίμετρα κατά της ανάπτυξης του THAAD, σύμφωνα με την άποψη του Γιάνγκ Τσενγκούν, Κινέζου στρατιωτικού εμπειρογνώμονα μετά την επιβεβαίωση από τα Υπουργεία Άμυνας της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ότι το σύστημα πυραυλικής άμυνας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) λειτουργεί στη Νότια Κορέα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα έχει την αρχική δυνατότητα να αναχαιτίζει πυραύλους που μπορεί να εκτοξευθούν από το έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Η ανάπτυξη του THAAD αποτελεί σημαντική απειλή για την Κίνα όπως αναλύει ο Γιάνγκ Τσενγκούν. Το σύστημα επιτρέπει στη Νότια Κορέα και του συμμάχους της να παρακολουθούν τις στρατιωτικές δραστηριότητες στη βόρεια, βορειοανατολική και ανατολική Κίνα, ανέφερε ο  Τσενγκούν στο GlobalTimes.

Τα διπλωματικά κανάλια έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί ανίκανα να σταματήσουν την ανάπτυξη του THAAD, ανέφερε ο YΤσενγκούν, υποδεικνύοντας ότι η Κίνα θα πρέπει να αναλάβει στρατιωτική δράση για να διαφυλάξει την εθνική της ασφάλεια. 

Για παράδειγμα, η Κίνα θα μπορούσε να στείλει περισσότερα στρατεύματα οπλισμένα με προηγμένα όπλα στη βορειοανατολική περιοχή της, να ενισχύσει τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις και να διεξάγει τακτικές ασκήσεις κατά της ανάτπυξης του THAAD. 

Η χώρα θα μπορούσε επίσης σύμφωνα με τον Τσενγκούν να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των δικών της προηγμένων όπλων, όπως ο στρατηγικός πυραύλος DF-41.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail