Τέλος εποχής στην Πολεμική Αεροπορία - Τα RF-4E Phantom II πέταξαν για τελευταία φόρα

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (348ΜΤΑ) και η απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

«Το RF-4 ολοκληρώνει με επιτυχία τον κύκλο του στην Πολεμική Αεροπορία. Ένα αεροσκάφος που προσέφερε επί 40 σχεδόν χρόνια τις πολύτιμες υπηρεσίες του, εκτελώντας 98.000 ώρες πτήσης, συνδράμοντας αποτελεσματικά στην αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας, να φυλάσσει τους ελληνικούς αιθέρες και μαζί με το Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό να συμβάλλει στην άμυνα
και την ακεραιότητα της χώρας» σημείωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου υπογράμμισε και αυτός την προσφορά της Μοίρας 348ΜΤΑ και των RF-4E στην προάσπιση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας αλλά και τις αποστολές τους για άλλους ειρηνικούς σκοπούς τα τελευταία 40 χρόνια. 






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail