Κυνήγι μαγισσών (κυνηγώντας τις ιδέες του Φιλιππάκη)


φωτο από: http://charliebyrne.com/wp-content/uploads/2013/10/Hunting-Shadows-Sheila-Bugler-630x315.jpg
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Δεν συμφωνώ ούτε με το ύφος ούτε με το περιεχόμενο της ανάρτησης του Γ Φιλιππάκη αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας...

Γράφει " Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα" δεν γράφει κάπου μπράβο σε αυτούς που έβαλαν τη βόμβα στον Παπαδήμο ούτε ζητάει να σκάσει άλλη μια στα πόδια του Στουρνάρα.


Γράφει για το αν θα τον ενοχλούσε ή όχι. Απο πότε ποινικοποιείται η γνωστοποίηση του τι μας ενοχλεί και τι όχι;

Διαβάστε τι έγραφαν με αφορμή τις διώξεις στις Σκουριές ο ποινικολόγος Β. Χειρδάρης και ο συνταγματολόγος Κ.Χρυσόγονος τον Οκτώβρη του 2013

«Ο επηρεασμός της κοινής γνώμης και του συνομιλητή αποτελεί πτυχή της ελευθερίας της έκφρασης» αντιτείνει ο ειδικός γραμματέας της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Βασ. Χειρδάρης. «Αραγε για ποιο λόγο να εκφέρει κάποιος τις απόψεις του και να τις διαδώσει μέσω του Τύπου εάν δεν στοχεύει να ενημερώσει το κοινό και να αλλάξει τις αντιλήψεις του κοινού για το αναφερόμενο θέμα. Η ουσία της δημοκρατίας είναι ανταλλαγή σκέψεων και πληροφοριών ώστε ο καθένας να μπορεί να αλλάξει τις ιδέες του άλλου, πράγμα θεμιτό και νόμιμο».


Το ίδιο κατηγορηματικός είναι και ο συνταγματολόγος Κ. Χρυσόγονος. «Ο επηρεασμός της κοινής γνώμης έστω και πάνω στη βάση της διάδοσης απόψεων αμφισβητούμενης, κατά την κρίση της κρατικής εξουσίας, ορθότητας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κατά το άρθρο 14 παρ. 1 του Συντάγματος ελευθερίας έκφρασης και διάδοσης στοχασμών. Πουθενά δεν προβλέπει το Σύνταγμα ότι προστατεύονται μόνον οι αποδεκτοί από την εξουσία στοχασμοί».

Ας δούμε λοιπόν τι λέει το αρθρο 14 του Συντάγματος

'Αρθρο 14: (Ελευθερία του Τύπου)

1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.

Επίσης το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ αναφέρει ρητά ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δυσμενής συνέπεια (δηλαδή κύρωση) για το δικαίωμα έκφρασης και πληροφόρησης.

Συμπτωματικά (;) πριν απο 1 μόλις 24ωρο κυκλοφορούσε στο διαδικτυο και στα ΜΜΕ η δήλωση του κου Ζαχαριάδη που ομολόγησε δημόσια οτι οι δανειστές (θεσμοι) γράφουν νομοσχέδια κατα παράβαση του Συντάγματος (άρθρο 26 παρ 1) και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Συμπτωσεις και τα 2 λοιπόν;

Εκτός αν ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος για το κυνήγι μαγισσών και μαζί με αυτό η μαζική κατάλυση άρθρων του Συντάγματος...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail