Σκέτη καταστροφή ο Κύπριος υπ.Οικ. Μετά από δύο χρόνια μαγκιές κατά της Ελλάδας, τώρα εκλιπαρεί να του στείλουμε υποβρύχια να τον σώσουν από τους Τούρκους!

Του Γιώργου Αδαλή

«Το να μοιραζόμαστε μία γλώσσα είναι ένα πράγμα αλλά το να είμαστε η ίδια οικονομία είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Υπάρχουν πολιτισμικοί δεσμοί, αλλά αυτό είναι όλο. Ακολουθούμε τη δική μας πορεία»

Aν την δήλωση αυτή την έκανε ο ψευδο-υπουργός οικονομικών του ψευδοκράτους θα είχε πάει σπίτι του την ίδια μέρα! Για να μην πούμε τίποτα χειρότερο δηλαδή! Δυστυχώς για τον Ελληνισμό, την δήλωση αυτή την είχε κάνει στις 11 Μαρτίου 2015, στο Reuters, ο Κύπριος υπουργός οικονομικών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Η δήλωση αυτή όπως ήταν φυσιολογικό έκαμε τον γύρο του πλανήτη με αποτέλεσμα να υπάρξει η άμεση αντίδραση του κόμματος ΕΔΕΚ. Την ίδια μέρα το ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή του ασκεί δριμεία κριτική στον κύπριο Υπ.Οικ. και τον κατηγόρησε πως, «συνεχίζει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά ως υπουργός Οικονομικών της Κύπρου»! 

Στην ίδια ανακοίνωση ουσιαστικά εξευτελίζει τον κ. Γεωργιάδη κατηγορώντας τον πως «αδυνατεί να κατανοήσει προφανώς ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας τα γνωρίζει καλύτερα η κυβέρνηση της Ελλάδας και όχι το Βερολίνο».

Το ότι δεν επρόκειτο απλά για μια «βλακώδη δήλωση ενός υπουργού οικονομίας» φαίνεται από το γεγονός ότι μερικές εβδομάδες πριν, στις 20 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεωργιάδης είχε αδειάσει και πάλι την Ελληνική Κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν κατανοεί τι ακριβώς θέλει ο τότε Ελληνας Υπ.Οικ. κ. Βαρουφάκης.

Δυστυχώς απ ότι φάνηκε αργότερα, η προκλητικότατη στάση Γεωργιάδη, δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας ηλίθιας προσωπικής του πολιτικής αλλά αποτελούσε στρατηγικό πυλώνα της πολιτικής της Κυπριακής Κυβέρνησης, η οποία παραπλανήθηκε για άλλη μια φορά από όλους αυτούς που προκάλεσαν τον Αττίλα.

Βλέπετε η στάση της Κυπριακής κυβέρνησης στο κρίσιμο Eurogroup ήταν πιο εχθρική ακόμη κι από αυτή του Σόιμπλε!

Ετσι αντί ο κ. Νίκος Αναστασιάδης να τραβήξει τα…ήδη μεγάλα αυτιά του υπουργού του, τον ενθάρρυνε σε πιο προκλητική στάση αργότερα.

Έτσι, η μοναδική προσφυγή εναντίον της χώρας μας για το PSI ήρθε από την Κύπρο! Μετά από μήνες μυστικής προετοιμασίας, η ΚΡΑΤΙΚΗ τράπεζα (πρώην Λαϊκή) προσφεύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο διεκδικώντας από την Ελλάδα 4 δισ. Ευρώ κατόπιν εγκρίσεως του Κύπριου ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Γεωργιάδη!

Και όχι μόνο αυτό! Τον Οκτώβριο του 2015 για την υπόθεση των Κυπριακών Αερογραμμών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το Χάρη Γεωργιάδη από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας για ποινικές υποθέσεις αναφορικά με το Ταμείο Πρόνοιας των πρώην υπαλλήλων της εταιρείας. Το εκπληκτικό είναι ότι αμέσως ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, έκρινε πως ο υπουργός δεν υπέχει ποινικής ή άλλης ευθύνης σχετικά με το θέμα και ακύρωσε το ένταλμα.

Γίνεται λοιπόν περισσότερο από αντιληπτό, ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη ή καλύτερα ΑΝΑΝστασιάδη όπως τον αποκαλώ…χαϊδευτικά, ότι στις αρχές του 2015, επέλεξε να συνταχθεί πλήρως στο πλευρό του Σόιμπλε και να διαρρήξει τους δεσμούς της με την μητέρα Ελλάδα.

Δεσμούς που υπάρχουν επί χιλιετίες. Διότι προφανώς ο κ.Αναστασιάδης και ο υπουργός του, πίστεψαν ότι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ισραηλινοί θα τους παρέχουν στρατιωτική κάλυψη απέναντι στις άγριες διαθέσεις του Ερντογάν. Φυσικά, η παλιότερη εγκατάσταση της Nobble Energy στην περιοχή με τους Τούρκους να κάνουν πίσω, έφερε τρικυμία στο κρανίο των δύο Κυπρίων πολιτικών. Και πίστεψαν ότι το ίδιο θα συμβεί και με τα οικόπεδα που έδωσαν σε Γάλλους και Ιταλούς. 

Την περίοδο αυτή, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο απευθυνόμενος προς τον κύπριο υπ.οικ., λέγοντάς του πως το ότι ανήκει σε ένα κεντροδεξιό κόμμα πλήρως ευθυγραμμισμένο με το κόμμα της Μέρκελ, δεν τους καθιστά παίκτες αλλά πιόνια!!!

Ακολούθησε η τεράστια ροή παρατύπων μεταναστών στην Ελλάδα και η επιθετική πολιτική του Ερντογάν που συνεχίζεται ως τις μέρες μας.

Κι ενώ επί δύο χρόνια η Κυπριακή Κυβέρνηση πίστεψε ότι οι σύμμαχοί της την προστατεύουν, εισήλθαμε στο 2017 όπου οι συσχετισμοί είχαν αλλάξει δύο ή τρεις φορές στην περιοχή. Με τους Ισραηλινούς να καλοδέχονται με δηλώσεις τις έρευνες του «Μπαρμπαρός». 

Το χειρότερο είναι ότι στη μεγάλη διακλαδική άσκηση των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα με πραγματικά πυρά, η Κυπριακή κυβέρνηση κατάλαβε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο το ολέθριο σφάλμα της ανόητης στρατηγικής της. Όλα τα πολεμικά πλοία ξένων χωρών που βρίσκονταν στην περιοχή έσπευσαν να εξαφανιστούν, αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία ακόμα περιμένει το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ»! Και δυστυχώς θα το περιμένει για πολύ ακόμα…

Ούτε ένα ΝΑΤΟΪΚΟ πλοίο, ούτε ένα πλοίο του Ισραήλ ή της Αιγύπτου δεν έσπευσε στην περιοχή.

Πολύ περισσότερο, οι Γερμανοί δεν δέχθηκαν καν να ακούσουν τις προτροπές για αποστολή Γερμανικής φρεγάτας, σε ύδατα που εκτελούν ασκήσεις οι παντοτινοί τους φίλοι, οι Τούρκοι!

Έτσι, την προηγούμενη Τετάρτη, η μισή κυπριακή κυβέρνηση αναζητούσε απεγνωσμένα τον Ελληνα Υπ.Εξ. κ. Κοτζιά, για να του ζητήσει την εσπευσμένη αποστολή τριών εκ των πέντε δολοφονικών υπερυποβρυχίων κλάσης «Παπανικολής» που διαθέτει η Ελλάδα στην Κυπριακή ΑΟΖ!!!

Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ…

Βλέπετε την επόμενη εβδομάδα, ξεκινούσε η διακλαδική άσκηση των τούρκων με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος» (Νεντιζ Γκορντούμ) στα διεθνή ύδατα σε ολάκερο το Αιγαίο. 

Προφανώς λοιπόν η Κεντροδεξιά Κυβέρνηση Αναστασιάδη, πολιτικά και Διπλωματικά, μπέρδεψε το «σώβρακο με την γραβάτα» και ξέχασε ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός υπερασπιστής της Κύπρου! 

Και η Ελλάδα πλήρωσε πανάκριβα την πολιτική της για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Διπλωματικά και οικονομικά. Υπενθυμίζω ότι ενώ άπαντες σε Ε.Ε., Ελλάδα και Κύπρο έλεγαν ότι η ένταξη της θα γίνει με άλλο όνομα, εμείς στους AegeanTimes αποκαλύπταμε τα έγγραφα της συμφωνίας τα οποία ανέφεραν ΟΛΑ την ένταξη της χώρας ως «Κυπριακή Δημοκρατία»! Δεκαπέντε χρόνια δούλεμα δεν αρκούσαν φαίνεται για την κυπριακή πολιτική σκηνή!

Προφανώς η παρούσα Κυπριακή Κυβέρνηση, ξέχασε το τεράστιο οικονομικό κόστος που πλήρωσε η ΕΛΛΑΔΑ για να έχει η μαρτυρική Κύπρος, αεράμυνα, στρατό και πολεμικά πλοία και αεροπλάνα!!!

Κι ενώ θυμήθηκε τα 4 δις του PSI ξέχασε τα … 40 δις που μας έχει κοστίσει η φύλαξη των αδελφών Κυπρίων!

Αγνωμοσύνη; Αμετροέπεια; Η καθαρή ανοησία; Ή κάτι άλλο πολύ χειρότερο;

Η γνώμη μου είναι ότι ο Κύπριος υπουργός οικονομικών, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί σήμερα κιόλας!

Ειδάλλως, γιατί η Ελλάδα να αναλάβει τον ρόλο της φύλαξης της Κύπρου και των κοιτασμάτων της, αφού οι ίδιοι έχουν αποφασίσει να απεξαρτηθούν από την μητέρα πατρίδα;

Ξέχασε άραγε ο πολιτικός νεοσσός κ.Γεωργιάδης ότι δεν μοιραζόμαστε απλά την ίδια γλώσσα αλλά πολλά περισσότερα; Μήπως το γλείψιμο του στον Σόιμπλε, τον έκαμε να ξεχάσει ότι έχουμε ακόμα και τον ίδιο Εθνικό Υμνο;

Προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ της υπεράσπισης των αδελφών μας στην Κύπρο. Αλλά τούτη τη φορά, θα έρθω στην δυσάρεστη θέση να ευθυγραμμιστώ με την πολιτική Κοτζιά και Καμμένου! Κι από σκληρός επικριτής τους να υπογραμμίσω ότι πολύ σωστά έπραξαν που ΔΕΝ έστειλαν ούτε βάρκα στην ΑΟΖ του ΑΝΑΝστασιάδη!

Δεν μπορεί ο λάτρης του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ να αποκηρύσσει την Ελλάδα και να την αγνοεί! Δεν μπορεί η παρούσα κυβέρνηση της Κύπρου να προσβάλει τον Ελληνισμό και να τον θυμάται μόνο όταν μπει το αγγούρι στα πολιτικά τους … μετόπισθεν!!!

Δεν μπορεί να γλύφεις το Σόιμπλε και να γυρίζεις την πλάτη στην Ελλάδα κι όποτε οι Τούρκοι σε απειλούν να θυμάσαι τη μαμά πατρίδα!

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail