Ο Ασαντ αγοράζει S-400 για να καταρρίψει Ισραηλινά μαχητικά και πυραύλους των ΗΠΑ - «Θα αγοράσουμε τα πλέον σύγχρονα ρωσικά αντι-αεροπορικά»

Freepen.gr - Η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς του πιο πρόσφατου ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ στο Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων  SANA την Πέμπτη.

"Είναι φυσικό να έχουμε τέτοια συστήματα" δήλωσε ο Σύριος Πρόεδρος.

Οι δηλώσεις του Ασαντ ήρθαν λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού.

«Είναι φυσικό να διαπραγματευόμαστε τώρα με τους Ρώσους με σκοπό να ενισχύσουμε τα συστήματά μας, είτε να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε ισραηλινές απειλές από τον αέρα είτε τις απειλές των αμερικανικών πυραύλων»

Και συνεχίζει:

"Αυτό έχει γίνει μια πραγματική πιθανότητα μετά την πρόσφατη αμερικανική επίθεση στην αεροπορική βάση του Al-Shayrat στη Συρία" πρόσθεσε ο Ασαντ.

Στο παρελθόν, η κυβέρνηση της Συρίας είχε εξετάσει την αγορά αυτών των συστημάτων αεροπορικής άμυνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail