Οι δωρητές της εγγύησης Τσοχατζόπουλου έκαναν δήλωση δωρεάς στην εφορία;

Του Son Ofeon

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η δικαιοσύνη αποφάσισε να αποφυλακίσει τον κο Τσοχατζόπουλο, ορίζοντας εκτός των άλλων χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο κος Τσοχατζόπουλος συγκέντρωσε το ποσό αυτό από δωρεές φίλων του.
Είναι προφανές ότι δεν είναι μεμπτό να διαθέτει κανείς φίλους ή φιλάνθρωπους, που να συγκεντρώνουν χρήματα εγγύησης για να σε αποφυλακίσουν.
Καθώς όμως βρισκόμαστε σε καθεστώς capital controls, μήπως θα ήταν σκόπιμο να διερευνήσει η δικαιοσύνη την πραγματική προέλευση αυτού του “τεράστιου” χρηματικού ποσού;
Η δωρεά ποσών ανώτερων των 6000 ευρώ συνεπάγεται την υποχρέωση υποβολής δήλωσης δωρεάς και καταβολής φόρου, που μπορεί να φθάνει ως το 40%.
Για το ποσό των 200.000 ευρώ απαιτείται καταβολή φόρου ποσού 51.600 ευρώ από τον δωρεοδόχο, όταν οι δωρητές είναι λοιποί συγγενείς-ξένοι.
Διαθέτει και αυτό το ποσό ο κος Τσοχατζόπουλος;
Οι δωρητές oφείλουν να υποβάλουν τις απαιτούμενες δηλώσεις προς την εφορία.
Αν αυτό δεν έχει γίνει ως τώρα, θα πρέπει να το κάνουν.
Υπενθυμίζεται ότι οι δωρεές είναι τεκμήριο για τους δωρητές.
Επιπλέον απαγορεύεται η διεξαγωγή εράνου μέσω λογαριασμού χωρίς άδεια (νόμος 5101/1931).
Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (άρθρο 20) , το ποσό ενός παρόμοιου εράνου χωρίς την απαραίτητη άδεια κατάσχεται και οι διοργανωτές μπορούν να τιμωρηθούν με φυλάκιση 3 έως 8 μηνών.
Μήπως τελικά οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θα πρέπει να ασχοληθούν αυτεπάγγελτα και με το ζήτημα της προέλευσης των χρημάτων , πριν δεχθούν την εγγύηση και απελευθερώσουν τον κο Τσοχατζόπουλο;
Θεωρητικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία ιδιοκτησίας του κου Τσοχατζόπουλου θα πρέπει να είναι δεσμευμένα.
Είναι ή κάποιοι μας κοροϊδεύουν;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail