Το PKK τίναξε στον αέρα το κτίριο της Αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ με 2,5 τόνους εκρηκτικών! ΒΙΝΤΕΟ

Freepen.gr - Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο της τουρκικής αστυνομίας στο Ντιγιαρμπακίρ με απολογισμό τρεις νεκρούς και 12 τραυματίες.

Στη δήλωση του ΡΚΚ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αναφέρεται πως οι μαχητές είχαν παγιδεύσει το κτίριο στην κεντρική περιοχή Baglar με περισσότερα από 2,5 τόνους εκρηκτικών.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μια τρομοκρατική επίθεση», αφού αρχικά είχε μιλήσει για ατύχημα.

Μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Habertürk ο Σοϊλού δήλωσε ότι η επίθεση έλαβε χώρα αφού οι αντάρτες του PKK έσκαψαν ένα τούνελ κάτω από το κτίριο πριν από την τοποθέτηση εκρηκτικών.

«Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ ένας βοηθός τεχνικός επισκεύασε ένα θωρακισμένο όχημα εκεί. Από χθες το βράδυ, έγινε σαφές ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Υπάρχουν περίπου 12 άνθρωποι που τραυματίστηκαν ελαφρά σε νοσοκομεία αλλά ένας ακόμη άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στα χαλάσματα».

Ακολουθεί το βίντεο από την στιγμή της επίθεσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail