Πούτιν: Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ επί Τραμπ έχουν επιδεινωθεί!

© Alexei Druzhinin / Sputnik
Freepen.gr - Η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ έχει υποβαθμιστεί επί των ημερών Trump, υποστηρίζει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Κατά τη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας του, ο Trump δήλωνε ότι θα ήθελε οι ΗΠΑ να έχουν καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ο Πούτιν δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Mir ότι αν ο Donald Trump είχε σκοπό να επιφέρει μια αναθέρμανση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία, έχει αποτύχει να διαπιστώσει αυτή του την πρόθεση:

«Θα έλεγα ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης [μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ] είναι σε λειτουργικό επίπεδο, ιδιαίτερα στον στρατιωτικό τομέα, αλλά δεν έχει βελτιωθεί. Αντίθετα, έχει υποβαθμιστεί»

Οι επανειλημμένες προεκλογικές αξιώσεις του Trump  ότι θα μπορούσε να επιδιορθώσει τις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας έχει τροφοδοτήσει τις κατηγορίες ότι ο ίδιος κρυφά συνωμότησε με τη Ρωσία για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το περασμένο έτος. Ως εκ τούτου, η κυβέρνησή του και οι φερόμενοι δεσμοί της με τη Ρωσία εξετάζονται επί του παρόντος από το Κογκρέσο.

Στον αντίποδα η Μόσχα παρακολουθεί αποστασιοποιημένη τα γεγονότα στις ΗΠΑ ούτε υποστηρίζοντας ούτε ασκώντας προσωπική κριτική στον Trump.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail