Η κυρία του κυρίου ή μόνον ο "κύριος";

της Βάσιας Ζαριφοπούλου

Αφηνίασαν τα διεθνή ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα και απαξάπαντες οι χαιρέκακοι του πλανήτη με την ηλικιακή διαφορά των είκοσι τεσσάρων ετών του υποψηφίου για την γαλλική προεδρία Emmanuel Macron από την σύζυγό του.

Τις περισσότερες βέβαια φορές μια ανάλογη, μεγάλη όντως, διαφορά προκαλεί μόνον μειδίαμα, καθώς είναι ευρέως αποδεκτό ο σύζυγος να είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τη σύζυγο, οπότε οι αντιδράσεις είναι χλιαρές. Εδώ όμως συμβαίνει το εξαιρετικά σκανδαλώδες, που δίνει απλόχερα τροφή σε κάθε «Περμανθούλα» που σέβεται τον εαυτό της: η κυρία Brigitte Trogneux-Macron τυγχάνει να είναι η γηραιότερη σ’ αυτήν τη σχέση.

Τι ποταμοί αφορισμών χύθηκαν, τι νέοι ορισμοί επινοήθηκαν, τι περισπούδαστες ψυχολογικές αναλύσεις εκτέθηκαν, τι βλασφημίες εκσφενδονίστηκαν, τι χλευασμοί, τι λοιδωρίες… Όλη η εφευρετικότητα των συντακτών εξαντλήθηκε στην κλειδαρότρυπα μιας κρεβατοκάμαρας.

Κανείς όμως δεν είδε τη φάκα. Την ομολογουμένως όμως, παρά την ηλικία της, καλοστεκούμενη κ. Macron, το τυρί δηλαδή, όλοι το είδαν!

Επειδή προσωπικά δεν με απασχόλησε καθόλου αυτή η ίντριγκα, γιατί ψυχανεμίστηκα εξ αρχής ότι αλλού βρίσκεται η «κλειδαρότρυπα», ας πάμε να δούμε ποιος είναι ο κ. Macron που σε λίγες ημέρες θα είναι κατά τα φαινόμενα, πέραν εκπλήξεως, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Ή μήπως χάσαμε τον μπούσουλα και στο πρόσωπο του κυρίου βλέπουμε μόνον την κυρία; Και πόσο εύκολα τον χάσαμε και για ποιο λόγο;

Τα ερωτήματα εύκολα απαντώνται αν ανατρέξουμε στον βίο, την πολιτεία και τις διασυνδέσεις του κ. Macron.

Πριν απ’ όλα είναι απαραίτητο να αναφέρω ότι το National Endowment for Democracy (NED) είναι ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ, που ιδρύθηκε το 1983 από κοινού από τους Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς (είπατε τίποτα;) δεδηλωμένος στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση και η βελτίωση των «δημοκρατικών» θεσμών σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, και το μαντέψατε, είναι ένα εργαλείο της αμερικανικής ηγεμονίας. Το NED χρηματοδοτεί μια σειρά από δεξαμενές σκέψης στον κόσμο. Κρατήστε το αυτό για αργότερα.

Ο, ως από μηχανής θεός, κατελθών στην αρένα της προεκλογικής εκστρατείας για την κατάκτηση της προεδρίας της Γαλλίας, κ. Macron, αφού πέτυχε την εισαγωγή του στην École nationale d'administration (ΕΝΑ) όφειλε για την ολοκλήρωση των σπουδών του να πραγματοποιήσει μια πρακτική άσκηση (stage) σε κρατική υπηρεσία. Η ευκαιρία δόθηκε από τον νομάρχη του Oise, που τον κάλεσε σε μία σύσκεψη, σκοπός της οποίας ήταν η δημιουργία μιας εμπορικής ζώνης. «Αφεντικό» αυτής της σύσκεψης ήταν ο ζάμπλουτος Henry Hermand, του οποίου η περιουσία αποκτήθηκε μέσω δημιουργίας δικτύου σούπερ μάρκετ. Άνθρωπος με μεγάλη επιρροή, αγκάλιασε γρήγορα τον Macron, ως τον πνευματικό γιο του. Αυτή η συνάντηση θα είναι καθοριστική για το μέλλον του Macron.

Μετά το πέρας των σπουδών του το 2004 ο Macron εμφανίζεται στην Επιθεώρηση των Οικονομικών της Γαλλίας υπό την ηγεσία του Jean-Pierre Jouyet (επιστήθιου «κατά τύχην» φίλου των Sarkozy, Fillon και Hollande), o οποίος τον αναλαμβάνει υπό την προστασία του. Γνωστός ως κυνηγός ταλέντων παρά ιδεών, ο Jouyet, ποντάρει στον νέο υπερφιλόδοξο τεχνοκράτη Macron. Ως μέλος επίσης, ο Jouyet, του Aspen Institut των ΗΠΑ, ενός αμερικανικού think-tank με μεγάλη επιρροή, προωθεί τον Macron στο γαλλικό παράρτημα του Aspen, που προτείνει ένα κύκλο προγραμμάτων με την ονομασία «Πολιτικοί Αρχηγοί του Μέλλοντος».

Το 2007, ο Jouyet θα προτείνει το όνομα του Macron στον Jacques Attali ως εισηγητή της επιτροπής για την απελευθέρωση της γαλλικής ανάπτυξης ή «Επιτροπή Attali». Η επιτροπή αυτή ιδρύθηκε από τον Sarkozy, και αποτελεί το ιερό των ιερών του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού. Σοσιαλιστές και φιλελεύθεροι βρέθηκαν εκεί (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πλέον υποστηρικτές του Macron).

Ποιος είναι ο σκοπός του Jacques Attali; Φαινομενικά, υπερασπιστής του Συντάγματος και της δημιουργίας ενός παγκόσμιου κράτους δικαίου ως προϋπόθεση για τη «δημοκρατία» και τα ανθρώπινα δικαιώματα (εδώ μπορείτε να στοιχηματίσετε!). Σκέφτεται, να υποθέσουμε, ότι η οικονομία ρυθμίζεται από ένα θεσμικό όργανο της παγκόσμιας χρηματιστικής που μπορεί να είναι η λύση στην κρίση. Αυτό το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα είναι ένα πρώτο βήμα προς τη δημιουργία μιας παγκόσμιας «δημοκρατικής» διακυβέρνησης, στα έμπειρα χέρια του οποίου η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γίνει ένα πειραματικό εργαστήριο. Ο Macron έχει κατανοήσει το μάθημα, όπως προτείνει στο πρόγραμμά του, το 2017, την δημιουργία θέσης δηλαδή ενός Ευρωπαίου υπουργού οικονομικών, την εγκαθίδρυση επίσης ενός ευρωπαϊκού οικονομικού κοινοβουλίου και ενός ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

Είναι μέσα από αυτή την επιτροπή που ο Macron θα αναπτύξει τα δίκτυά του. Θα συναντηθεί με πρόσωπα-κλειδιά, κυρίως με τον Serge Weinberg, ένα επιχειρηματία που πρόσκειται στον Fabius. Ο Weinberg δεν είναι μόνο τραπεζίτης, αλλά είναι επίσης μέλος της «Τριμερούς Επιτροπής», της οποίας οι στόχοι ενέπνευσαν τον Attali.

Η ιδιωτική οργάνωση «Trilateral Commission» ή «Τριμερής Επιτροπή» δημιουργήθηκε το 1973 με πρωτοβουλία των ηγετών της ομάδας Bliderberg και του Council οf Foreign Relations, συμπεριλαμβανομένων των David Rockefeller, Henri Kissinger και Zbigniew Brzezinski. Σκοπός της είναι η προώθηση και η οικοδόμηση μιας πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας του Ειρηνικού, πόλους της Τριάδας. Όπως και η Ομάδα Bilderberg, υποστηρίζει σθεναρά το δόγμα της παγκοσμιοποίησης.

Το 2008, οι Jacques Attali και Serge Weinberg παρουσιάζουν τον Macron στον François Henrot, φίλο του Weinberg, που είναι το δεξί χέρι του David de Rothschild, της επενδυτικής τράπεζας Rothschild. Ο Macron φοιτά τώρα, στο καλύτερο «σχολείο».

Ο François Henrot, το αφεντικό του, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του “French-American Foundation”, που ιδρύθηκε το 1976. Η δραστηριότητα αυτού του ιδρύματος επικεντρώνεται στο πρόγραμμα «Νέοι Ηγέτες», του οποίου η αποστολή είναι η αναζήτηση νέων τεχνοκρατών που προορίζονται να γίνουν οι ηγέτες των εταιρειών τους και, γιατί όχι;, και των κρατών τους… Αρκετοί νέοι «μυημένοι» Γάλλοι φιγουράρουν στη λίστα και από την αμερικανική πλευρά φιγουράρουν, εκτός των άλλων, και οι Bill και Hillary Clinton!...

Η άνοδος και η αποθέωση.

Ο Macron είναι ώριμος πλέον να προωθηθεί στα ανώτερα κλιμάκια της «Δημοκρατίας» από το απολυταρχικό καθεστώς της ελίτ των τραπεζιτών. Το 2012, με την ώθηση του Jouyet, έγινε αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας του Francois Hollande και μετά υπουργός Οικονομίας.

Οι Hermand, Jouyet, Attali, Weinberg και Henrot, αυτοί οι πέντε φανατικοί υποστηρικτές των στόχων του NED και της Τριμερούς, μέλη think tanks υποταγμένων στη στρατηγική των ΗΠΑ «κατασκεύασαν» τον κ. Macron. Ελκυστικό γήπεδο, δεν νομίζετε;

Στις 16 Απριλίου 2014, ο Jean-Pierre Jouyet προβιβάστηκε σε Γενικό Γραμματέα των Ηλυσίων Πεδίων, ολοκληρώνοντας την αποστολή του από το NED. Είναι ένα πραγματικό πραξικόπημα! Αόρατο, σίγουρα, όμως όντως ένα πραξικόπημα!

Να λοιπόν τι πραγματικά κρύβει η κλειδαρότρυπα της κ. και του κ. Macron. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της συζύγου από τον κ. Macron ή -ποιος ξέρει;- από τους μέντορές του. Για να μαλλιοτραβιόμαστε εμείς με την διαφορά ηλικίας και τις τυχόν ρυτίδες της κ. Macron, τη στιγμή που το δεσποτικό καθεστώς της χρηματιστικής κλίκας καταστρέφει ανενόχλητα και ανελέητα τη ζωή μας.

ΠΗΓΕΣ:
α) https://networkpointzero.wordpress.com/2017/03/08/macron-cible-par-la-cia/
β) http://trilateral.org/
γ) http://www.ned.org/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail