«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στις χώρες της Βαλτικής μέσα σε 24 ώρες και να κόψει το ΝΑΤΟ» - Ποιος το λέει


Freepen.gr - Η Ρωσία έχει αναπτύξει την ικανότητα να επιτεθεί στις χώρες της Βαλτικής μέσα σε  μόλις 24 ώρες, περιορίζοντας τις επιλογές αντίδρασης του ΝΑΤΟ πέρα από τις ήδη υπάρχουν δυνάμεις στην περιοχή.

Την παραπάνω διαπίστωση κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Λιθουανίας στην ετήσια αξιολόγηση της ρωσικής απειλής.

Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία, που κάποτε ανήκαν στην ΕΣΣΔ αλλά πλέον αποτελούν μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν αναπτύξει μια έντονη ανησυχία από τα γεγονότα της  της Κριμαίας το 2014.

Η λιθουανική υπηρεσία πληροφοριών σημείωνει την αναβάθμιση της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, τις επιθετικές της δυνατότητες και τη δυνατότητα ανάσχεσης ενισχύσεων του ΝΑΤΟ.

Η ρωσική αναβάθμιση περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη Su-30  και συστήματα πυραύλων που μπορούν να πλήξουν πολεμικά πλοία σχεδόν οπουδήποτε στη Βαλτική Θάλασσα.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς το ΝΑΤΟ να βελτιώσει την ταχύτητα των απόφασεών του» σχολίασε ο Λιθουανός υπουργός Αμυνας Raimundas Karoblis στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της παρουσίασης της έκθεσης υπογραμμίζοντας πως «ο ζρόνος αντίδρασης του ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο γρήγορος όσο θα θέλαμε να είναι.»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τις ανησυχίες αυτές κάνοντας λόγο για
«συνολική και υστερική ρωσοφοβία» συμπληρώνοντας πως «η Μόσχα υποστήριζε πάντα τις καλές σχέσεις με τις χώρες της Βαλτικής».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail