Ποιος κορυφαίος υπουργός ήταν λάβρος το 2013 σε ενδεχόμενη χρήση της Σούδας για επίθεση στη Συρία και τώρα σιωπά;

Freepen.gr - Όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που πραγματοποίησαν την παράνομη επίθεση στη Συρία δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την επίθεση (;) με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ, ξεκίνησαν από τη βάση της Σούδας.

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει στην παραμικρή αντίδραση για το γεγονός αυτό.

Ούτε καν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος τον Αύγουστο του 2013, σε μια αντίστοιχη προβοκάτσια με χημικά όπλα είχε αποδειχθεί λαλίστατος στην ενδεχόμενη χρήση της βάσης της Σούδας.

Η δήλωσή του όπως είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ:

29/08/2013

Δήλωση του Γιώργου Σταθάκη, βουλευτή Χανίων, αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία και την ενδεχόμενη χρήση της βάσης της Σούδας στις σχετικές επιχειρήσεις

Το επερχόμενο στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία αποτελεί παράγοντα γεωπολιτικής αστάθειας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ενδεχόμενη εμπλοκή της Ελλάδας μέσα από την παραχώρηση άδειας χρήσης στρατιωτικών βάσεων σε σχετικές επιχειρήσεις δεν ωφελεί ούτε τα οικονομικά, ούτε τα διεθνή συμφέροντα της χώρας. Η πρακτική, στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων, των «ανθρωπιστικών πολέμων» και των «ανθρωπιστικών βομβαρδισμών» υπονομεύει τα θεμέλια της ίδιας της διεθνής νομιμότητας που επικαλείται ότι προστατεύει. Για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών των Χανίων είναι ζήτημα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας να αποτραπεί η χρήση της βάσης της Σούδας σε τυχόν πολεμικές επιχειρήσεις.

Τι άλλαξε σήμερα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail