Μάχεται με την ίδια τη ζωή του ο Κούρδος ηγέτης - Απεργία πείνας ξεκινά ο Selahattin Demirtas - Πού είναι η Ελλάδα;

Selahattin Demirtas και Abdullah Zeydan
Freepen.gr - Απεργία πείνας ξεκινά την Παρασκευή ο συμπρόεδρος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) και τρίτης πολιτικής δύναμης στην Τουρκία, Selahattin Demirtas, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με δήλωση του HDP, η απεργία πείνας του Demirtas και ενός ακόμη έγκλειστου βουλευτή, του Abdullah Zeydan στη φυλακή της Αδριανούπολης θα ξεκινήσει σε αλληλεγγύη με δεκάδες άλλους Κούρδους απεργούς πείνας στις φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε μήνυμά του ο Κούρδος ηγέτης αναφέρει ότι η απεργία πείνας θα τερματιστεί όταν αλλάξει η προσέγγιση του δεσμοφύλακατης φυλακής, ο οποίος αρνείται το διάλογο και σταματήσουν οι παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές έναντι των άλλων κρατουμένων σε συνδυασμό με τη διαρκή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Κάνουμε έκκληση προς το κοινό να εμφανιστεί ευαισθησία όσον αφορά τις απεργίες πείνας και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων συνεχίζονται στις φυλακές,» το μήνυμα από Ντεμιρτάς και Zeydan διαβάσετε.

Απεργία πείνας ξεκίνησε και μια βουλευτής του HDP, ηBesime Konca, στις φυλακές της Kandira.

Οι Κούρδοι κρατούμενοι απαιτούν να μπει τέλος στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους καθώς επίσης να αρθεί η απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. 

Και εδώ αναρωτιέται κανείς, πού είναι η Ελλάδα; Μόλις πριν λίγους μήνες ο Selahattin Demirtas έδινε το "παρών" στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν έχει πει το παραμικρό για τις διώξεις των Κούρδων. Πού είναι όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι και δήθεν ανθρωπιστές; Γιατί δεν καταγγέλλουν όσα γίνονται καθημερινά στην Τουρκία; Για ποιο λόγο δεν αναδεικνύουν την πράξη του Selahattin Demirtas, ο οποίος πλέον παλεύει με το μοναδικό όπλο που του απέμεινε, την ίδια του τη ζωή!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail