Άδειασμα από Μόσχα: Ο τερματισμός της παράνομης "Ασπίδας του Ευφράτη" είναι καλό πράγμα!

Στρατής Μαζίδης

Ο Konstantin Kosachev (φωτο), πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Άνω Βουλή) της Ρωσικής Κρατικής Δούμας εξέφρασε την ικανοποίησή του με την απόφαση της Τουρκίας να τερματίσει την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" του στη βόρεια Συρία, προσθέτοντας ότι η λειτουργία ήταν πάντα παράνομη.

«Εμείς σε κανένα σημείο δε συνεργαστήκαμε σε αυτήν την επιχείρηση με την Τουρκία, δεδομένου ότι ποτέ δεν έγινε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Συρίας και για το λόγο αυτό ήταν εντελώς παράνομη. Λόγω του ότι είναι μια παράνομη πράξη, είναι καλό ότι έχει τελειώσει».

«Η συνεργασία μας με την Τουρκία είναι εντός των παραμέτρων της Αστάνα, σε συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση» συνέχισε ο Kosachev.

Ωστόσο ο Ρώσος πολιτικός και αξιωματούχος φαίνεται πως ξεχνά ότι τα ρωσικά μαχητικά είχαν υποστηρίξει ορισμένες φορές από αέρος τον τουρκικό στρατό και τις ισλαμιστικές φράξιες κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Αλ-Μπαμπ, καθώς επίσης ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είχε λάβει το πράσινο φως το καλοκαίρι για την επιχείρηση από τη Μόσχα.

Τότε όμως υπήρξε μια ιδιότυπη λυκοσυμμαχία...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail