Ο κύβος ερρίφθη - Τα λιοντάρια θα προελάσουν από την Παλμύρα στο Ντέιρ Εζόρ για το σπάσιμο της πολιορκίας και τη συντριβή της ISIS

Freepen.gr - Η προέλαση του Συριακού Στρατού το τελευταίο 48ωρο ανατολικά της Παλμύρα προς τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα σιλό σιτηρών πέτυχε να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη περιμετρικά της σύγχρονης και της αρχαίας πόλης.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι κατά την περυσινή πρώτη απελευθέρωση της πόλης, ο στρατός και τα Γεράκια της Ερήμου δεν είχε προωθηθεί τόσο ανατολικά της πόλης.

Ωστόσο φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική με το στρατό να απέχει ελάχιστα από το σταυροδρόμι
Talilah που οδηγεί στην Αιν Σούκνα.

Όπως υποστηρίζει το αραβικό δίκτυο almasdarnews ο Στρατός θα βαδίσει για να σπάσει την πολιορκία του Ντέιρ Εζόρ. Επί του παρόντος απέχει περίπου 157 χιλιόμετρα, εντούτοις αν αναλογιστεί κανείς πως ο στρατός μέσα σε ένα δίμηνο κάλυψε 70χλμ απόστασης από την αεροπορική βάση Τ4 μέχρι την Παλμύρα και ιδίως το ρυθμό προέλασης των τελευταίων εβδομάδων, αντιλαμβάνεται τη δυναμική.

Επιπλέον, η ανατολική περιοχή της Χομς είναι αραιοκατοικημένη με μικρό αριθμό αμάχων κάτι που σημαίνει ότι τα ρωσικά και τα συριακά αεροσκάφη έχουν ευκολότερο έργο και μεγαλύτερο εύρος πραγματοποίησης βομβαρδισμών σε βάρος θέσεων της ISIS.

Εν κατακλείδι, σε σχέση με πέρυσι η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική:

α. ο στρατός έχει ενισχυθεί με έμψυχο υλικό

β. η ISIS είναι σε κατάστασης παρακμής και συρρίκνωσης

γ. η επιχείρηση των Κούρδων στη Ράκκα και η κάθοδος των Δυνάμεων του Τίγρη προς το νότο και την επαρχία της Ράκκα, μπορούν να αυξήσουν τις πιέσεις στους τζιχαντιστές και η επιχείρηση προς το Ντέιρ Εζόρ να καταστεί πιο εύκολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail