Το όπλο της Τουρκίας - Με "πρόσφυγες και μετανάστες" απειλούν Τσαβούσογλου και Τσελίκ (ειρωνευόμενοι)

Freepen.gr - Το όπλο των προσφύγων και μεταναστών ρίχνει πάλι στο τραπέζι η Αγκυρα λειτουργώντας εκβιαστικά απέναντι στην Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία των προσφύγων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δήλωση αυτή του Τσαβούσογλου ήρθε ως συνέχεια της δήλωσης του υπουργού για θέματα της Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ ο οποίος έκανε λόγο για επανεξέταση της συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ για το προσφυγικό και τα κύματα των ανθρώπων που επιδιώκουν να περάσουν στην Ευρώπη

«Η Τουρκία δεν έχει καμία υποχρέωση σε αυτό το στάδιο να συνεχίσει τη συμφωνία, δεδομένου ότι η ΕΕ έχει αποτύχει να συμμορφωθεί με αυτήν»

Και συνέχισε:

«Παρ 'όλα αυτά, έχουμε ενεργήσει [όλο αυτό το διάστημα] με ανθρώπινη ευαισθησία» προσθέτοντας η Τουρκία είχε εμποδίσει πολλά θανάτους στο Αιγαίο μετά τη συμφωνία.

«Αλλά η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό [τη συμφωνία], ιδίως όσον αφορά την χερσαία διέλευση».

Η ανθρώπινη ευαισθησία της Τουρκίας κατά τον κ. Τσελίκ, εστιάζεται στα φθηνά εισιτήρια όπου μαζεύει όλους τους δυστυχισμένους μετανάστες από τη μία και από την άλλη υποδαυλίζει τον πόλεμο στη Συρία επί 6 χρόνια δημιουργώντας κύματα ξεσπιτωμένων και βασανισμένων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail