Ο Τσίπρας έκαψε το χαρτί του - Μόνο μία περίπτωση υπάρχει για να πάμε σε εκλογές

Του Στρατή Μαζίδη

Είχαμε σημειώσει σε παλαιότερο κείμενο στη Freepen.gr ότι ο Τσίπρας έχει δύο επιλογές. Η πρώτη να φύγει εγκαίρως από την κυβέρνηση διατηρώντας ένα αξιοπρεπές ποσοστό που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει μια πιθανή επιστροφή στο μέλλον απέναντι σε ένα λαό με κοντή μνήμη. Η δεύτερη επιλογή, η οποία και επικράτησε, είναι η παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο και με ορίζοντα το Σεπτέμβριο του 2019 καθώς όχι μόνο δε θα ξαναδεί κυβέρνηση ο Τσίπρας αλλά αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπουν τη Βουλή μόνο μέσω τηλεόρασης.

Αρκετοί αναλυτές έχουν υποστηρίξει ότι η παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου σχετίζεται άμεσα με τα χρονικά όρια παραγραφής των πεπραγμένων της πρώτης αριστερής διακυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση η οδός διαφυγής με ποσοστά της τάξης του 20% έχει πλέον αποκλειστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει πλέον με ποσοστά κάτω από 15%, υποχωρεί βαθμιαία προς το 10% και μόλις το ποσοστό του γίνει μονοψήφιο, τότε αυτό θα ισοδυναμεί με σπάσιμο ψυχολογικού φράγματος που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του στα παλιά.

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια παραμονής. Τρανό παράδειγμα η κωμωδία με τις δηλώσεις Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ, ο οποίος επειδή σκέπτεται "συλλογικά" θα ψηφίσει όλα όσα καταγγέλλει.

Στον αντίποδα όμως έδω και αρκετό χρονικό διάστημα κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν στο δρόμο και τις περιφέρειές τους.

Τα μέτρα που έρχονται από τώρα και μετά είναι δυσβάστακτα. Μαχαιριές πάνω σε ήδη καταπληγωμένα σώματα Ελλήνων φορολογουμένων. 

Ο ΕΦΚΑ τσούζει άσχημα. Η ΔΕΗ καίει κόσμο. Τι άλλο πια θα ψηφιστεί;

Η μόνη περίπτωση να πάμε σε εκλογές είναι ένας ικανός αριθμών απολαμβανόντων μισθών και προνομίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αντιληφθούν τι πραγματικά πάνε να κάνουν, την πιθανή οργή του κόσμου και να αρνηθούν να συμπράξουν.

Βέβαια δεν το θεωρώ πιθανό. Οι άνθρωποι ψηφίζουν τα πάντα, ωστόσο αυτή είναι η μόνη περίπτωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail