Ρεζίλι έγινε ο Ερντογάν - Η ISIS πέταξε έξω το ασκέρι του από την Αλ Μπαμπ - Ανοίγει ξανά ο δρόμος για το Συριακό Στρατό

Στρατής Μαζίδης

Ρεζίλι έγινε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βιάστηκε να ανακοινώση την κατάληψη της Αλ Μπαμπ πριν ακόμη πέσει.

Η ISIS κατάφερε όχι μόνο να σταθεροποιήσει την κατάσταση τα τελευταία 24ωρα αλλά αντίθετα να εκδιώξει τους Τούρκους στρατιώτες και τους πάλαι ποτέ φίλους τους (της ISIS) του FSA από τις δυτικές συνοικίες της πόλης επιφέροντας και σημαντικές απώλειες.


Όπως προκύπτει από τους επικαιροποιημένους χάρτες, ανοίγει ξανά ο δρόμος για το Συριακό Στρατό και την ομάδα του Τίγρη οι οποίοι επικεντρώθηκαν να κινηθούν ανατολικότερα για να κόψουν το δρόμο στις δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη να κινηθούν νοτιότερα, να κατευθυνθούν και πάλι προς την Αλ Μπαμπ αφού πρώτα απελευθερώθουν την Ταντέφ.

Αυτό συμβαίνει διότι οι ισλαμιστές του FSA εξεδιώχθησαν από τον κόμβο μεταξύ της Αλ Μπαμπ και της Ταντέφ.

Ωστόσο όπως δημοσιεύθηκε σήμερα (14-2-17) σε διεθνή πρακτορεία (AFP) αλλά όχι το κρατικό SANA, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στο Συριακό Στρατό και τις δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη για μια νεκρή-ασφαλή ζώνη στην Αλ Μπαμπ.

Σε περίπτωση που πράγματι ισχύει αυτή η είδηση, εξακολουθεί πλέον να ισχύει μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Αλ Μπαμπ;

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς την Παρασκευή υπήρξε συνάντηση ανάμεσα σε σύριους αξιωματούχους και στελέχη του κουρδικού PYD για συμμαχία σε περίπτωση που οι δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη κινηθούν εναντίον των Σύριων ή των Κούρδων.

Τέλος, αυτό που έχει ενδιαφέρον και δημοσιεύσουν αξιόπιστες πηγές στο twitter είναι η επίκληση πηγών από τις δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη που αναφέρουν στο αντιπολιτευτικό Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (με έδρα το Λονδίνο) πως «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την Αλ Μπαμπ αν ο Συριακός Στρατός δεν ελέγξει την Ταντέφ και να αποκόψει τη γραμμή τροφοδοσίας της ISIS από τη Bzaah.

Αν όμως ο Συριακός Στρατός ελέγξει την Ταντέφ, γιατί να σταματήσει εκεί;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail