Εθνικά επιβεβλημένη η διενέργεια Δημοψηφίσματος

Αναδημοσίευση από: kontranews.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Η πατρίδα περνάει τραγικές στιγμές. Η πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup (26.1.2017), όπου αποφασίστηκε τα τρία μέλη του κουαρτέτου, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να συνταχθούν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από κοινού κατά της Ελλάδας, αποτελεί δυνατή μπουνιά στο στομάχι του εγχώριου κομματικού-πολιτικού κατεστημένου εξουσίας. Κύριοι των μνημονίων, ένα και ένα κάνουν δύο. Όλα τα κόμματα της Βουλής, που στις 14 Αυγούστου του 2015 ψήφισαν υπέρ της υποταγής της Ελλάδας στην αρβύλα του τρίτου μνημονίου, να σταματήσουν τους ψευτοπαλληκαρισμούς, να κόψουν το κουτόχορτο και να πουν την αλήθεια στους χαρατσωμένους πολίτες. Η χώρα είναι καταχρεωμένη και χρεοκοπημένη. Άνευ της χορήγησης δανείων από τους ξένους πιστωτές, κατά μέσο όρο 45 δις ευρώ ετησίως και για τουλάχιστον για μια δεκαπενταετία, και με την προϋπόθεση η εθνική οικονομία να αναπτύσσεται με μέσους ετήσιους ρυθμούς 3,2%, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα και θα ζήσουμε κατοχικά χρόνια.

Ουσιαστικά και τυπικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τρεις επιλογές. Είτε να πάρει νέα μέτρα, είτε να ψηφίσει τέταρτο μνημόνιο, είτε να κινήσει διαδικασίες εξόδου από την Ευρωζώνη. Αν προτιμηθούν οι δύο πρώτες επιλογές, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι θα πρέπει να τα ψηφίσουν όλα, κάτι το οποίο άλλωστε έπραξαν τον Αύγουστο του 2015, που από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Αν επιλεγεί η τρίτη λύση, που προσωπικά αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τη βλέπω εθνικά καταστροφική, σίγουρα θα απαιτηθεί Δημοψήφισμα. Διαισθάνομαι ότι το Δημοψήφισμα αποτελεί την ορθολογικότερη επιλογή, με την προϋπόθεση όμως το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ να έχουν διττό περιεχόμενο. Το ΟΧΙ θα σημαίνει την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το στήσιμο Ειδικού Δικαστηρίου για τους πρωθυπουργούς που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την υποταγή του ελληνικού λαού στα μνημόνια. Αντίθετα, το ΝΑΙ θα σημαίνει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τη μη προσαγωγή σε Ειδικό Δικαστήριο των πρωθυπουργών που ευθύνονται για τη χρεοκοπία και την συνέχιση της υποταγής της χώρας στη μπότα των μνημονίων.

Οι βραχυμεσοπρόθεσμες τάσεις και προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας είναι αρνητικές και πολύ δυσοίωνες. Στην επιφυλλίδα της 12ης Οκτωβρίου του 2016, σε άρθρο μου με τίτλο «Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, τα μνημόνια θα πάνε σύννεφο», έγγραφα τα εξής: «Προσωπικά, προβλέπω ότι η χώρα μας θα περάσει τα επόμενα χρόνια από μεγάλη στενωπό... θα ζήσουμε στιγμές κατά πολύ δραματικότερες από αυτές που ζήσαμε τη μίζερη και μαύρη περίοδο 2010-2016. Η χώρα μας παρουσιάζει εμφανείς τάσεις πολιτικού αμοραλισμού και κοινωνικού εκφυλισμού. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση σε συνθήκες υπερδιόγκωσης του δημοσίου χρέους, απειλεί τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας. Η αθρόα εισροή (λαθρο)μεταναστατών και προσφύγων και η μονιμοποίηση της παραμονής τους στον ελλαδικό χώρο, αποτελεί βασικότατο αποσταθεροποιητικό παράγοντα, απειλώντας σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση της πατρίδας από τα μουσουλμανικά στίφη... Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, τα μνημόνια θα πάνε σύννεφο. Με εξωτερικό χρέος 500 δις ευρώ και μάλιστα σε σκληρό συνάλλαγμα (ευρώ, δολάρια, κ.ά.), τι άλλο να περιμένεις από μαυρίλα και σκλαβιά; Η νομενκλατούρα θα τρώει με σαράντα μασέλες τις δραχμές, όπως άλλωστε έτρωγε και τα ευρώ, και εσύ δύσμοιρε ραγιά πλήρωνε τα χαράτσια και τα ισοπεδώματα. Το εξωτερικό χρέος της οποιασδήποτε οικονομικά αδύναμης χώρας του κόσμου εξυπηρετείται σε σκληρό συνάλλαγμα. Από πού η ελλειμματική Ελλάδα θα έβρισκε συνάλλαγμα για να εξυπηρετεί το εξωτερικό χρέος των 500 δις ευρώ; Μήπως από τα συναλλαγματικά διαθέσιμα που δεν έχει; Ή μήπως από τα εκατοντάδες δις ευρώ κλεμμένων, αυτών που μας κατέστρεψαν και έχουν κατατεθειμένα σε εξωχώριες τράπεζες του εξωτερικού;». Η διεξαγωγή Δημοψηφίσματος αποτελεί τη σοφότερη επιλογή, ώστε ο λαός να αποφασίσει για την τύχη του. Λαός, κόμματα εξουσίας και ντόπια νομενκλατούρα θα πρέπει να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους έναντι της πατρίδας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail