"Ξεχνά" τι είχε πει ο Νταβούτογλου - Γελοιοποίηση του Πούτιν με τις νέες δηλώσεις για την κατάρριψη του Sukhoi

Του Στρατή Μαζίδη

Σίγουρα η φράση "έχει ο καιρός γυρίσματα" δε βγήκε τυχαία. Επίσης στη Freepen.gr είχαμε από πολύ νωρίς επισημάνει ότι είναι πολλά τα λεφτά, αρκετά τα συμβόλαια και ακόμη μεγαλύτερα τα συμφέροντα για να τραβήξει στα άκρα το γεωπολιτικό σκοινί η Μόσχα με την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 το Νοέμβριο του 2015.

Όπως επίσης είναι βέβαιο ότι η Ρωσία έχει ένα δικό της σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή, στο οποίο είναι ευλαβικά αφοσιωμένη και μένει να το δούμε να αποκαλύπτεται σταδιακά.

Όμως από το σημείο αυτό μέχρι τη γελοιοποίησή του, έστω κι αν έχει εγκλωβίσει την τουρκική ηγεσία στο να τα δώσει όλα και να μην πάρει τίποτε εκτός από ένα "ok" για την εισβολή στη βόρεια Συρία, η οποία καταγράφει ταπεινωτικές εκτελέσεις και υλικές απώλειες, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Από τους χαρακτηρισμούς του Ερντογάν ως ψυχοπαθούς από τη Μαρία Ζαχάροβα, φτάσαμε ο Πούτιν να δηλώνει κατά την τελευταία ετήσια απολογιστική συνέντευξή του πως η δολοφονία Καρλόφ τον έκανε να πιστέψει πως δεν έριξε το SU24 η τουρκική ηγεσία αλλά οι γνωστοί μόνιμοι αόρατοι εχθροί που θέλουν να σαμποτάρουν τις σχέσεις Μόσχας-Αγκυρας.

Ξεχνά ο Ρώσος Πρόεδρος το λιντσάρισμα του ενός εκ των δύο πιλότων από τα πρωτοπαλήκαρα του παρακράτους της Αγκυρας;

Λησμονεί τις αρχικές δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Νταβούτογλου που δήλωνε:

"It was decided that in the event of our airspace being violated, all necessarily measures would be taken, all relevant orders to the armed forces were given by me, personally"

Και μετά έντεχνα ανασκεύαζε:

"I did not give the order to shoot down that plane. The prime minister issues instructions to enact threat response guidelines. These guidelines are not new and they are applied without my orders".

Δε θυμάται τις δηλώσεις του τότε παλαβού και λαθρέμπορου και σήμερα δημοκράτη Ερντογάν αλλά και του Νταβούτογλου για το δικαίωμα της Τουρκίας να αμύνεται αλλά και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει σε μια μεγάλα διεθνή ΜΜΕ (και ρώσικα) για το "ok" Ομπάμα που είχε προηγηθεί στους G20;

Του διαφεύγει ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε προειδοποιήσει από τις 5 Οκτωβρίου του 2015 για την κατάρριψη μετά από τουρκικές αιτιάσεις για παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας;

«Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της»

Η εκτέλεση Καρλόφ μπορεί να αποτέλεσε μια δυτική προειδοποίηση για τους νατοϊκούς κρατούμενους στο Χαλέπι ή να είχε στόχο να προβοκάρει την τριμέρη Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν, όμως για την κατάρριψη του Su-24 τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα ευθύς εξαρχής.  

Τα σκοτεινά κέντρα και οι προβοκάτσιες γίνονται με άλλους τρόπους και σε διαφορετικά πεδία (πχ ο βομβαρδισμός του ρωσικού κινητού στρατιωτικού νοσοκομείου στο Χαλέπι), όχι με καταρρίψεις πολεμικών αεροσκαφών.
To Sukhoi-24 ξέρουμε καλά πως, που και από ποιους έπεσε. Όπως θυμόμαστε ποιοι καμάρωναν για αυτό, άσχετα αν τα συμφέροντα στην πορεία του χρόνου έφεραν τουρκικές συγγνώμες και ρωσικά "ok" για στρατιωτική εισβολή εκεί που δεν τολμούσαν να πατήσουν οι Τούρκοι μετά την κατάρριψη του Phantom τον Ιούνιο του 2012.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail