«Ο Στρατός συγκεντρώνεται δυτικά της Παλμύρα μετά την επίθεση των CIA-ISIS» - Η μέθοδος του κηφήνα

Στρατής Μαζίδης

Για οπορτουνίστικη επίθεση της CIA με την ISIS στην Παλμύρα κάνει λόγο ο Δρ. Ταλέμπ Ιμπραήμ, αν. Διευθυντής του Κέντρου Διεθνών και Στρατηγικών Σπουδών της Δαμασκού.

Ο Ιμπραήμ εξηγεί στο πρακτορείο Σπούτνικ πως οι κυβερνητικές δυνάμεις πιάστηκαν στον ύπνο και την ώρα που όλη η προσοχή έχει επικεντρωθεί στο Χαλέπι:

«Ο Συριακός στρατός δεν ήταν σε πολύ καλή θέση για την αντιμετώπιση της ISIS επειδή ήταν πολύ απασχολημένος με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Χαλέπι, και οι μονάδες της άμυνας είχαν χαλαρώσει ήδη πάρα πολύ και έτσι ε πάρα πολύ χαλαρό, έτσι δε δημιουργήθηκε μια καλή άμυνα για την πόλη»

Ιμπραήμ είπε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε σχετικά με την επίθεση στην Παλμύρα ήταν η στρατηγική των «κηφήνων» που χρησιμοποιείται από την Daesh. 

Στην αρχη στέλνουν ένα μικρό αριθμό μαχητών να επιτεθούν σε στρατιωτικές θέσεις ή πόλεις. Μετά από αυτό, έρχονται κατά κύματα, μέχρι να καταλάβουν την πόλη ή να πάρουν αυτό που θέλουν. 

Ο Ιμπραήμ θεωρεί την τακτική αυτή αρκετά αποτελεσματική συμπληρώνοντας ότι ο συριακός στρατός δεν είχε κατά νου αυτό το δεδομένο, ο οποίος πλέον συγκεντρώνεται δυτικά της Παλμύρα με σκοπό να ανασυνταχθεί.

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά με την εμπλοκή των Αμερικανών:

"Ο καθένας ακούσει ότι οι συριακές Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σχεδιάζουν να επιτεθούν Raqqa, και υπήρχαν κάποιες συναντήσεις μεταξύ των Αμερικανών και το SDF να μεριμνήσει για αυτή την επίθεση."

«Ξαφνικά, όλα τα σχέδια για να επιτεθούν οι SDF στη Raqqa σταμάτησαν και στην ISIS (Daesh) δόθηκε το πράσινο φως για να επιτεθεί στην Παλμύρα. Κάποιος στις αμερικανικές ή περιφερειακές υπηρεσίες πληροφοριών τους ενημέρωσε ότι η επίθεση στη Raqqa δε θα πραγματοποιηθεί. Αυτό επέτρεψε στην τρομοκρατική ομάδα να στείλει έναν τεράστιο αριθμό, 4.000 - 5.000 μαχητών και εκατοντάδων θωρακισμένων για να επιτεθεί Παλμύρα».

Την Κυριακή ο κυβερνήτης της επαρχίας της Χομς, όπου βρίσκεται η Παλμύρα, δήλωσε ότι ο συριακός στρατός είχε εκκενώσει το 80 τοις εκατό του άμαχου πληθυσμού, αλλά ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια των ατόμων που παραμένουν παγιδευμένοι στην πόλη. Ο Ιμπραήμ είπε ότι ο συριακός στρατός είχε αρχίσει την εκκένωση μετά το πρώτο κύμα των επιθέσεων, ωστόσο 300-500 άμαχοι φαίνεται να έχουν παγιδευθεί στην πόλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail