Γιατί δεν καταδικάζω τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Δεν καταδικάζω τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη γιατί αυτοί που το κάνουν δεν καταδίκασαν την ισοπέδωση των Κουρδικών πόλεων. Δεν καταδίκασαν τις Τουρκικές δυνάμεις καταστολής που έκαψαν ζωντανούς τους Κούρδους στο Cizre.

Δεν καταδικάζω τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, γιατί εξαιτίας του καθεστώτος Ερντογάν 500.000 άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη πράξη ως συλλογική τιμωρία.

Δεν καταδικάζω τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που ως κύριο στόχο είχε Τουρκικές δυνάμεις καταστολής, γιατί το καθεστώς Ερντογάν στέρησε από τις μειονότητες την εκπροσώπησή τους, φυλακίζοντας τους συμπροέδρους του φιλοκουρδικού κόμματος, βουλευτές και στελέχη καθώς και εκλεγμένους δημάρχους και στη θέση των εκλεγμένων δημάρχων που φυλάκισε ή απομάκρυνε διόρισε κυβερνητικούς διαχειριστές.

Δεν καταδικάζω τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν καταδικάζω την επίθεση σε Τουρκικές δυνάμεις καταστολής, γιατί Τουρκικές δυνάμεις καταστολής έσυραν το 2015 το πτώμα νεκρού Κούρδου πίσω από το αμάξι τους.

Διαφωνώ με τις βομβιστικές επιθέσεις και λυπάμαι για τους άμαχους και για τις οικογένειες, αλλά τρομοκρατικές θεωρώ τις επιθέσεις που συμβαίνουν σε δημοκρατίες από ομάδες που έχουν δυνατότητα εκπροσώπησης και έκφρασης μέσα σε αυτές, ή εκείνες που στρέφονται κυρίως εναντίον αμάχων.

Αν καταδίκαζα την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη χωρίς αναφορά στα εγκλήματα του καθεστώτος Ερντογάν εναντίον των Κούρδων και κάθε δημοκρατικού πολίτη στην Τουρκία, θα ήμουν συνένοχη.

Καταδικάζω την απρόκλητη επίθεση στο Κάιρο εναντίον μιας καταπιεσμένης ομάδας από ισλαμοφασίστες και δικτάτορες, αλλά φαντάζομαι ότι το δημαρχείο της Αθήνας δε θα ντυθεί με τα χρώματα της Αιγύπτου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail