Νέο μήνυμα Καμμένου προς Αγκυρα: Ενοπλες Δυνάμεις και Ακρίτες διαφυλάττουν την εδαφική ακεραιότητα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τα Φυλάκια Διποταμιάς και Κρυσταλλοπηγής καθώς επίσης την Ερείκουσα και τους Οθωνούς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το μήνυμά του από την Ερεικούσα, το βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ο Καμμένος απήντησε:

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ότι η εθνική κυριαρχία της χώρας, βεβαίως και διαφυλάσσεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας. Αλλά όχι μόνο από αυτές. Η παρουσία των ακριτών μας στα νησιά είναι ένα εθνικό έργο. Είναι ένα έργο διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Αν τα νησιά εγκαταλειφθούν, τότε δεν θα πάψει μόνο να υπάρχει ζωή στα νησιά, αλλά θα πάψει να υπάρχει και υφαλοκρηπίδα, θα πάψει να υπάρχει η παρουσία της πατρίδας και η έπαρση της ελληνικής σημαίας.

 
Επίσης στη δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο Λέοντα, το μοναδικό μαθητή του νησιού:

Από τον Λέοντα, που είναι ο μικρότερος και μοναδικός μαθητής, μέχρι τους μεγαλύτερους, η πατρίδα οφείλει να δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες. Η παρουσία στο νησί πληθυσμού, που με δύσκολες συνθήκες παραμένει το χειμώνα, έχει να κάνει με την ίδια την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail