Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν τον πραγματικό λόγο αποστολής του Κουζνέτσοφ στη Συρία

Freepen.gr - Εξαρχής είχαν διατυπωθεί αμφιβολίες σχετικά με τη λειτουργικότητα του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν εν πολλοίς στην πράξη με τη συντριβή δύο μαχητικών αεροσκαφών στη θάλασσα λόγω αστοχίας του ιμάντα τροχοπέδησης.

Ωστόσο ο πρόεδρο της επιτροπής άμυνας της Κρατικής Δούμας, Vladimir Shamanov αποκάλυψε στο ΤΑΣΣ πιθανότατα τον πραγματικό λόγο αποστολής του αεροπλανοφόρου στη Συρία πέρα από τους όποιους επικοινωνιακούς λόγους:

«Κάθε εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, θα αξιοποιηθεί σίγουρα στη ναυπήγηση ενός νέου αεροπλανοφόρου. Η δημιουργία ενός τέτοιου πλοίου αποτελεί εδώ και καιρό μια επείγουσα ανάγκη, επειδή η χώρα μας βρέχεται από τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Έχουμε αποστολή όχι μόνο να αποκαταστήσουμε αλλά και να αυξήσουμε τις δυνατότητες μάχης του στόλου μας»

Ο Shamanov πιστεύει ότι η συμμετοχή του Admiral Kuznetsov στην επιχείρηση στη Συρία θα μπορούσε να περιγραφεί ως «ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη του Ναυτικού μας, γιατί η αποτελεσματικότητα των πιο προηγμένων όπλων που αποκτά θα πρέπει να δοκιμάζεται σε συνθήκες που πλησιάζουν αυτές μιας αληθινής μάχης, αν όχι σε μια πραγματική πολεμική επιχείρηση και να μην παραμένουν σε αδράνεια».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail