Τον τσουρουφλάει η φωτιά που άναψε! Ερντογάν: Δε θα επιτρέψουμε ποτέ την ίδρυση Κουρδιστάν στη βόρεια Συρία

Freepen.gr - Αντιμέτωπος με τις φλόγες της φωτιάς που ο ίδιος άναψε, βρίσκεται πλέον ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος από το βήμα του Διοικητικού Συμβουλίου των Εξωτερικών και Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK) στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε το Σάββατο ότι η Αγκυρα δε θα επιτρέψει ποτέ το σχηματισμό ενός νέου κράτους στη βόρεια Συρία:

«Εμείς ποτέ δεν θα επιτρέψουμε την ίδρυση αυτού του είδους του κράτους παρά τις προσπάθειες να τπραγματοποιηθεί»

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης την επιθυμία της Τουρκίας για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη βόρεια Συρία για την ασφάλεια των νοτιοανατολικών συνορών των επαρχιών της:

«Το έχουμε πει αυτό από την αρχή. Αν αυτό [το θέμα] δεν αντιμετωπιστεί, τότε το Gaziantep, το Kilis και η Şanlıurfa κρέμονται από μια κλωστή».

Τέλος ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να επαναφέρει στο τραπέζι το θέμα σχηματισμού μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη βόρεια Συρία όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα καθήκοντά του τον προσεχή Ιανουάριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail