Η Αυστραλία απέτρεψε στο παρά πέντε χριστουγεννιάτικο αιματοκύλισμα

Freepen.gr - Οι αρχές της Αυστραλίας φαίνεται ότι με τη δράση τους ματαίωσαν μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη.

Ο πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull δήλωσε την Παρασκευή πως κατά πάσα πιθανότητα εξουδετερώθηκε μια τρομοκρατική επόιθεση στη Μελβούρνη, - ενδεχομένως την ημέρα των Χριστουγέννων - με εκρηκτικά, μαχαίρια και όπλα καθώς οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Ο κ Turnbull δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ ότι επρόκειτο για μια ομάδα που αυτο-ριζοσπαστικοποιήθηκε έχοντας εμπνευστεί από το Ισλαμικό Κράτος. 

Πέντε άνδρες, ηλικίας 21 έως 26, συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώ είχαν ειχαν συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας και μία γυναίκα, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνωμότες παρακολουθούσαν την πλατεία Federation, μια δημοφιλή εμπορική και ψυχαγωγική περιοχή, καθώς και το σιδηροδρομικό σταθμό Flinders Street, τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Μελβούρνης και τον αγγλικανικό καθεδρικό ναό του αγίου Παύλου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail