Σχέδια υπερδύναμης από το Ιράν - Στοχεύει να δημιουργήσει ναυτική βάση στη Μεσόγειο και όχι μόνο

Freepen.gr - Μετά την ανακοίνωση μεγαλεπίβολων σχεδιασμών ως προς την ανανέωση των μαχητικών αεροσκαφών, το Ιράν συνεχίζει να χαράσσει την στρατηγική του.

Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Mohammad Hossein Baqeri, δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του χρειάζεται απομακρυσμένες στρατιωτικές βάσεις. Στα πλαίσια αυτά υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία ναυτικών βάσεων τόσο στην Υεμένη όσο και τη Συρία.

Η βάση που δίνεται από την Τεχεράνη στο θέμα των ναυτικών βάσεων υπογραμμίζεται από τον στρατηγό Baqeri, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μια τέτοια ιρανική στρατιωτική παρουσία στις ακτές της Μέσης Ανατολής «αξίζει δεκάδες φορές περισσότερο» από την πυρηνική τεχνολογία.

Το Ιράν φαίνεται πως ακολουθεί τα χνάρια της Ρωσίας όσον αφορά τη δημιουργία βάσεων, η οποία σχεδιάζει να εμπλακεί πολεμικά στη Λιβύη με αντάλλαγμα μια βάση στη Βεγγάζη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail