Κίνα: θα επιστρέψουμε με τον κατάλληλο τρόπο το υποβρύχιο αλλά σταματήστε να μας παρακολουθείτε

livedronenews.com
Freepen.gr - O εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Aμυνας Yang Yujun δήλωσε αργά το Σάββατο ότι η Κίνα αποφάσισε να παραδώσει το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο των ΗΠΑ που εντόπισε στα χωρικά της ύδατα στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον κατάλληλο τρόπο.

Σύμφωνα με δήλωση του Yang στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αμυνας, το απόγευμα της 15ης Δεκεμβρίου, μια κινεζική ναυτική σωσίβια λέμβος εντόπισε μια άγνωστη συσκευή στα νερά της Νότιας Θάλασσας της Κίνας. Προκειμένου να αποτραπεί η συσκευή να προκαλέσει προβλήματα ναυσιπλοΐας και ασφάλειας σε διερχόμενα πλοία, έγινε περισυλλογή της συσκευής η οποία εξετάστηκε με «επαγγελματικό και υπεύθυνο τρόπο».

Κατά την εξέταση, αναφέρει ο Yang η συσκευή ταυτοποιήθηκε ως τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κινεζική πλευρά αποφάσισε να παραδώσει το υποβρύχιο στις ΗΠΑ με τον κατάλληλο τρόπο. Οι δύο πλευρές έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας για το θέμα, ωστόσο ο Yang εξέφρασε τη λύπη για τη δραματοποίηση της ιστορίας από τις ΗΠΑ με τρόπο ακατάλληλο που δεν εξυπηρετεί τη διευθέτηση του ζητήματος.

Αξίζει να τονιστεί ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ο στρατός των ΗΠΑ έχει συχνά στείλει πλοία και αεροσκάφη σε αποστολές αναγνώρισης και στρατιωτικών ερευνών σύμφωνα με τον Yang:

«Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε αυτές τις δραστηριότητες, και ζητά από την πλευρά των ΗΠΑ να σταματήσει. Η Κίνα θα συνεχίσει να επαγρυπνεί κατά των σχετικών δραστηριοτήτων από την πλευρά των ΗΠΑ, και θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή τους».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail