Έτσι θέλουν να βάλουν χέρι στα λεφτά μας και να εξαφανίσουν το φυσικό χρήμα οι τράπεζες! Ζητούν φόρο στις αναλήψεις!

Freepen.gr - Αντί να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια που έδιναν δεξιά κι αριστερά αλλά και το πως πίεζαν τον απλό κόσμο να χρεωθεί με δάνεια που δεν του ήταν απαραίτητα, οι ουσιαστικά χρεοκοπημένες τράπεζες θέλουν να βάλουν χέρι στα λεφτά του ελληνικού λαού.

Το πρόσχημα είναι ως συνήθης η...καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με τον παράλληλο περιορισμό της χρήσης των μετρητών .

Μεταξύ των προτάσεων ξεχωρίζει σύμφωνα με εφημερίδα «Καθημερινή», η φορολόγηση των αναλήψεων μετρητών.

Όπως τονίζουν επιτελικά στελέχη τραπεζών, τα μετρητά διοχετεύονται σε μεγάλο βαθμό ή μπορούν να διοχετευθούν εύκολα, στη «μαύρη» οικονομία, παραβλέποντας όμως σκοπίμως αυτά τα επιτελικά στελέχη που δεν πρόβλεψαν τα αυτονόητα πως ο καθένας δικαιούται με τα χρήματά του να κάνει ό,τι θέλει.

Έτσι, η επιβολή φόρου στις αναλήψεις θα μείωνε κατά τους φωτεινούς αυτούς τραπεζικούς επιτελείς δραστικά τις συναλλαγές με μετρητά και κατ’ επέκταση της παραοικονομίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι τράπεζες ζητούν την υποχρεωτική χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων για κάθε συναλλαγή με επαγγέλματα όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής ή χρησιμοποιούνται τα μετρητά ως κύριο μέσο συναλλαγών αφού ως γνωστόν, συμπληρώνουμε εμείς, η τράπεζα ως ενδιάμεσος επιβάλλει τις υπέρογκες πολλές φορές χρεώσεις της.

Όλοι και όλα πλέον αποκαλύπτονται στο γνωστό σκοτεινό σχέδιο εξαφάνισης του φυσικού χρήματος και όλων όσων θα ακολουθήσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail