Τουρκία: Αυτός που υποκίνησε το κάψιμο ζωντανών των Αλεβητών το 1993 εκλέχθηκε αρχηγός κόμματος

Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το 1993 ισλαμικός όχλος έκαψε ζωντανούς 33 Αλεβήτες διανοούμενους στην Σεβάστεια. Η πλειοψηφία των δικηγόρων που υπερασπίστηκαν τους ισλαμιστές έγιναν πολιτικοί με το κόμμα του Ερντογάν ακόμα και υπουργοί όπως ο Ηayati Yazici.

Ο δήμαρχός της Σεβάστειας τότε, που ήταν μέλος του ίδιου κόμματος με τον Ερντογάν και τον Γκιούλ, μίλησε στο πλήθος και τους είπε να συνεχίσουν τον ιερό πόλεμο. Αυτός, ο Τemel Κaramollaoglu εκλέχτηκε πρόεδρος του ισλαμικού κόμματος. 

H υπόθεση της Σεβάστειας απορρίφθηκε το 2012 λόγω του χρόνου παραγραφής. Και εμάς μας έλεγαν ότι οι ισλαμιστές είναι καλύτεροι από τους Κεμαλικούς.

Ο Μουσταφά Κεμάλ, ο κοσμικός δικτάτορας της Τουρκίας, συνάσπισε τους μουσουλμάνους κηρύσσοντας ιερό πόλεμο εναντίον των απίστων. Το 1921 ανακηρύχθηκε Γαζής, ιερός πολεμιστής του Ισλάμ. Αυτόν θεωρεί πρότυπο η εκσυγχρονιστική διανόηση.

Kαταστροφείς του πολιτισμού από την ώρα που βγήκαν από τα δάση της Σιβηρίας, δολοφόνοι Ελλήνων, Ασσύριων, Αρμένιων, Κούρδων, οι Ναζί που επιβραβεύτηκαν και πρέπει να λογοδοτήσουν για να έρθει η δικαιοσύνη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail